+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 15 Mai 2013 08:35

doina-plescaAstǎzi, prof. dr. Doina Anca Pleșca, prima femeie decan a unei facultăți de medicină din România, ȋși serbeazǎ ziua de naștere, prilej cu care echipa Sǎnǎtatea Media Group, condusǎ de Simona Maria Vlǎdica, ȋi ureazǎ doamnei decan a Facultǎții de Medicinǎ Generalǎ din cadrul UMF „Carol Davila” sănătate și mulți ani frumoși!

 


O personalitate medicalǎ de renume și ȋn același timp un medic iubit de pacienții sǎi, prof. dr. Doina Anca Pleșca este medic primar pediatru, doctor în Științe Medicale, avȃnd și o supraspecializare ȋn pneumologie pediatricǎ. Din anul 2012 ocupǎ funcția de decan a Facultǎții de Medicinǎ Generalǎ, ȋn cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din București.
Privind ȋn urmǎ, domnia sa mǎrturisește cǎ: „am fost primul candidat care și-a depus dosarul pentru Facultatea de Medicină, respectiv Facultatea de Pediatrie pe care am fǎcut-o, am îndrăgit-o și care mă implinește pe deplin ca medic.”  Mai mult, prof. dr. Doina Anca Pleșca sfǎtuiește studenții mediciniști sǎ nu se abatǎ de la drumul lor și sǎ aibǎ ca motto corectitudinea, perseverența și seriozitatea.
Ȋn ceea ce privește activitatea științificǎ, prof. dr. Doina Anca Pleșca a publicat peste 259 de lucrǎri științifice extrem de valoroase pentru lumea medicalǎ, fiind ȋn același timp membru al Societǎții Romȃne de Pediatrie, al Uniunii Medicale Balcanice, al Societǎții Europene de Pneumologie (ERS), al Societǎții Europene de Neurologie. Ȋn anul 2004 prof. dr. Doina Anca Pleșca a primit „Meritul sanitar ȋn grad de cavaler”.
Cadoul nostru, al echipei Sǎnǎtatea Media Group, pentru doamna decan prof. dr. Doina Anca Pleșca este un film dedicat Facultǎții de Medicinǎ și domniei sale, pe care vǎ invitǎm sǎ ȋl urmǎriți accesȃnd linkul de mai jos:

Interviu Prof.Univ.Dr. Doina Anca Plesca, decan Facultatea de Medicina Generala UMF "Carol Davila"

La mulți ani frumoși și sǎnǎtoși prof. dr. Doina Anca Pleșca!


Vezi și:
Interviu Prof.Univ.Dr. Doina Anca Plesca, decan Facultatea de Medicina Generala UMF "Carol Davila"

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP