+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 19 Decembrie 2013 13:22

invitatieZiarul "Ring" şi Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză, în parteneriat cu RIN Hotels şi Societatea Românǎ de Pneumologie, au donat astǎzi jucării pentru înfiinţarea unei camere de recreere în cadrul secţiei de pediatrie a  Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta".

 


Astfel, copiii care suferǎ de tuberculozǎ vor avea unde sǎ se joace și unde sǎ se bucure, mǎcar pentru cȃteva ore, de copilǎrie. La manifestarea pentru de strȃngerea jucariilor a participat și cântăreaţa Daniela Gyorfi care a cântat și a ȋncercat sǎ readucǎ zȃmbetul pe buzele micilor pacienți.
De asemenea, la eveniment au fost prezenţi și prof. dr. Ioan Cordoş, managerul Institutului “Marius Nasta” şi prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
Supranumită şi "boala sărăciei", tuberculoza (TBC) afectează, în fiecare an, mii de persoane din România. Printre acestea se numără şi sute de copii, unii în vârstă de doar câteva luni. O mare parte ajung la Secţia de pneumoftiziologie din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" pentru a fi  trataţi. În afară de tuberculoză, tot la "Marius Nasta" ajung, anual, peste 1.500 de copii cu alte boli pulmonare cronice. În funcţie de severitatea bolii, cei  mici pot rămâne internaţi aici chiar şi patru luni, perioadă în care sunt privaţi de  multe dintre bucuriile copilăriei.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Testari gratuite pentru depistarea astmului, pana la sfarsitul anului
Un test respirator poate identifica tuberculoza in doar cateva minute

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP