+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 11 Iulie 2014 17:53

decizie-definitiva-institutul-national-de-boli-infectioase-familia-tecuceanuCurtea de Apel București a dat câștigă de cauză Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" în procesul intentat de familia actorului Toni Tecuceanu. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Familia actorului Aurelian Antonio Tecuceanu au cerut eliberarea dosarului acestuia, iar Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" a refuzat să facă acest lucru întrucât ar fi însemnat încălcarea legii privind principiul de confidențialitate al oricărui pacient. Nemulțumiți de refuz, familia actorului a dat în judecată instituția medicală.

Pe data de 20.06.2014, Curtea de Apel București a decis că cererea familiei lui Toni Tecuceanu nu este întemeiată și că Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" a procedat în conformitate cu normele juridice naționale și internaționale privind secretul vieții private, ce se regăsesc in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și în Carta europeană a drepturilor pacienţilor. De asemenea, decizia finală a Curții de Apel Bucuresti respectă principiul confidențialității dosarului medical, al oricărui pacient - principiu stipulat în articolul 21 din legea nr. 46/2003.

“Considerăm că hotărârea Curții de Apel București reușește să facă dreptate după patru ani de procese și să repare imaginea Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", instituție de renume atât în țară, cât și în străinătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului.

Decizia este definitivă și irevocabilă și nu mai poate fi supusă nici unei căi de atac, la nici o altă instanță superioară sau egală în grad.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Un grup de cercetatori a descoperit cum se raspandeste cancerul in organism

Vitamina D, o sansa pentru bolnavii de cancer de colon

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP