+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 30 August 2016 09:49

igsuUna dintre prioritățile asumate de către Ministerul Afacerilor Interne prin Programul de Guvernare este optimizarea mecanismelor funcționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea îmbunătățirii sistemului de management în situații de urgență și protecție civilă.

 

În acest sens, un pas important l-a reprezentat corelarea cadrului normativ ce reglementează activitatea IGSU cu legislația de nivel superior în domeniul situațiilor de urgență, astfel încât să rezulte o structură organizatorică funcțională, adaptată noilor realități ale societății.

Astfel, la propunerea MAI, Guvernul a adoptat o serie de modificări la Regulamentul de organizare și funcționare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi organigrama instituției.

Prin actuala reorganizare se eficientizează activitatea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență printr-o întărire a funcției de coordonare și control, fluidizare a fluxului informațional și operațional, delimitarea clară a responsabilităților și evitarea suprapunerilor de competențe la nivelul unor structuri interne de specialitate.

Un aspect important reglementat de modificările legislative vizează integrarea domeniilor de acțiune prevenire - pregătire – răspuns sub comandă unică, coordonare unitară ce permite controlul eficient al fluxului de informații, eliminarea suprapunerilor și creșterea calității intervențiilor.

Astfel, integrarea activității de stingere a incendiilor cu cea de prevenire, va avea ca efect folosirea mai bună a resurselor și a informațiilor obținute în teren atât de către de inspectorii de prevenire, cât și de personalul specializat în stingerea incendiilor.

De asemenea, pentru îmbunătățirea gradului de atragere a fondurilor destinate dotărilor cu tehnică de intervenție, au fost integrate și puse într-o coordonare unitară domenii precum logistic, managementul proiectelor, comunicații și tehnologia informațiilor, respectiv achiziții.

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne

Cititi si:

Informatii despre starea pacientului roman transferat la Sofia

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP