+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 15 Ianuarie 2016 12:35
"Lumea medicală din Târgu Mureş îşi asumă nu doar rolul şi misiune medicală, ci şi una socială, care este extrem de importantă. Avem proiectul CORDISPED, foarte ambiţios, dificil prin complexitate şi prin resursa care a fost mobilizată, prin care s-a încercat, şi noi sper ca până la urmă să reuşim, să reabilităm şi să creştem nivelul formării specialiştilor în domeniul chirurgiei cardiovasculare şi cardiologiei pediatrice în România. 
E un proiect care s-a derulat pe parcursul anului 2015, care s-a încheiat la sfârşitul acestui an, care a însemnat de-a lungul timpului numeroase sesiuni de formare profesională, care s-a adresat diverselor categorii – medici, asistenţi medicali, dar în egală măsură diverselor specialităţi medicale, chirurgia cardiacă pediatrică este în frunte, dar şi în specializări conexe, cardiologia intervenţională, cardiologia pediatrică, imagistică, ATI şi altele. Acestea toate împreună fac ca din cei 1.000 de copii care se nasc anual cu malformaţii cardiace mare parte să poată fi trataţi", a arătat, potrivit Agerpres, dr. Leonard Azamfirei.
 
El a precizat că în Târgu Mureş există un centru de excelenţă în chirurgia cardiacă.
 
Managerul de proiect, dr. Klara Brînzaniuc, care este şi managerul IBCvT Târgu Mureş, a declarat că în cadrul proiectului CORDISPED, finanţat în cadrul POSDRU cu suma de 21.619.094,88 lei (4,74 milioane de euro), 270 de cadre medicale din toată ţara au beneficiat de pregătire de specialitate.
 
‘În cadrul proiectului POSDRU pe care l-am derulat în perioada februarie-decembrie 2015, CORDISPED, avem câteva activităţi mai speciale şi mai delicate. Sunt structurate pe două paliere foarte importante: primul palier este cel care ţine de proiectul în derulare, unde grupul nostru ţintă este de 270 de medici şi asistenţi medicali. Am crescut de la 235, pentru că a fost o adresabilitate extrem de mare, foarte mulţi colegi din toată ţara au dorit să intre în grupul ţintă şi am cerut finanţatorului să accepte un act adiţional prin care am folosit intensiv tot bugetul proiectului pentru a creşte grupul ţintă (…) Pentru a creşte impactul şi pentru a valorifica această formare am organizat, în intervalul 1-4 octombrie, mai multe activităţi de formare, conferinţe, cu participare naţională şi internaţională, organizate pe toate cele 6 domenii ale proiectului’, a precizat Brînzaniuc.
 
Sursa: www.voceatransilvaniei.ro

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP