+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 30 August 2016 09:18

pacient roman transferat sofiaConform ultimelor informații provenite de la echipa medicală din Sofia, pacientul român transferat în Bulgaria în urma exploziei din București este stabil, iar prognosticul dat de medici este unul favorabil. Pacientul a fost supus ieri unei intervenții chirurgicale, iar doctorii apreciază că, în cursul zilei de astazi, va fi detubat. 

 

Estimarea echipei medicale arată o durată de internare de circa 20 de zile în secția ATI a unității de arși din cadrul Spitalului Universitar de Urgență din Sofia. 

Unitatea este prezentă în lista de centre de arși a European Burn Association. 
Tratamentul se va desfășura în baza acordului pe care România îl are cu Bulgaria pentru sprijin reciproc în cazul unei situații de urgență.

Spitalul Universitar de Urgență din Sofia este cea mai mare unitate spitalicească din țara vecină și cea desemnată pentru tratamentul corpului diplomatic detașat în Bulgaria. Starea pacientului român este monitorizată în permanență de trei membri ai corpului medical din spital, iar tratamentul este coordonat de șeful secției de chirurgie plastică a unității.
Ministerul Sănătății este în continuu contact cu spitalul și cu Ministerul din Bulgaria. Pacientul este monitorizat, de asemenea, de ambasadorul român la Sofia. Contactul este menținut și cu rudele pacientului, iar acestea vor beneficia de sprijinul ministerului de la București în măsura în care va fi nevoie.

 

Sursa: Biroul de Presa - Ministerul Sanatatii

Cititi si

Premierul Dacian Ciolos: Romania ramane dedicata principiilor care stau la baza acordarii asistentei umanitare

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP