+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 04 Iunie 2014 11:17

East European Course EpilepsyÎn luna iunie va avea loc unul din cele mai importante evenimente medicale al verii, o premieră pentru România şi anume primul Curs East-European de Epileptologie, ce se va desfăşura în perioada 11- 13 iunie 2014, la Cheile Grădiştei, Braşov.

Cursul East-European de Epileptologie este primul curs de o asemenea magnitudine organizat in acestă parte a Europei şi va reuni la aceeaşi masă experţi mondial în epileptologie care vor preda specialiştilor din estul Europei. 

Dr. Dana Craiu, şef Disciplină Neurologie Pediatrică la Facultatea de Medicină, UMF "Carol Davila" şi şef Secţia Clinică Neurologie Pediatrică, Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia”, Bucureşti este cea care a văzut necesitatea unui astfel de curs, care să ducă la creşterea nivelului de pregătire a medicilor din Estul Europei în domeniul Epileptologiei cu costuri reduse pentru aceştia, fenomen care va duce la îmbunătăţirea tratamentului pacienţilor cu epilepsie.

La nivelul României există aproximativ 200 000 de persoane care suferă de epilepsie, din care 70 000 sunt copii. Ceea ce este însă important de ştiut este faptul că epilepsia este o boală tratabilă! În prezent, există tratament medicamentos pentru epilepsie care poate să ţină crizele sub control iar 80% dintre oamenii trataţi pot opri tratamentul după 2 ani şi pot rămâne fără crize. Oamenii cu epilepsie pot avea o viaţă normală daca sunt corect trataţi.

În cadrul cursului, care se adreseză în special medicilor neurologi, psihiatrilor şi neurochirurgilor, vor fi prezentate informaţii referitoare la semiologia epilepsiei, terminologie și diagnosticul etiologic, diagnosticul diferențial, aspectele EEG și imagistice ale epilepsiei. Un accent deosebit se va pune pe tratamentul acestei boli: monitorizarea epilepsiei,  tratamente moderne, tratamente alternative (dieta ketogenică și VNS) dar și metode chirurgicale.

Evenimentul este organizat  de Societatea Română de Neurologie Pediatrică, Societatea de Neurologie din România, Fundaţia Româna de Neurologie Pediatrică, cu implicarea Rotary şi Rotaract OCTO Bucureşti şi sub tutela Ligii Internaţionale Împotriva Epilepsiei.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citeşte şi:

EAST-EUROPEAN COURSE ON EPILEPSY (11-13 June 2014) - Cheile Gradistei, Romania

East European Course of Epilepsy Programme: 11-13 June 2014

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP