+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 11 Ianuarie 2021 11:26

igiena aparat ortodonticFie că sunt copii sau adulți, toți cei care sunt nevoiți să poarte aparat ortodontic, au o mare responsabilitate în a-și menține dinții cât mai curați. Ușor de spus, dar destul de dificil de realizat!


Periajul, în această situație, nu este o îndeletnicire chiar ușoară, mai ales că nu toți purtătorii de aparat dentar cunosc tehnica periajului corect. Dar nu vă faceți griji, suntem aici ca să vă îndrumăm!

Gasiti pe link o demonstrație video pe această temă, realizată cu sprijinul medicului stomatolog Dr. Gabriela Kogălniceanu, din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB. 

Dacă, în mod normal, este recomandat să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, în cazul special al purtătorului de aparat ortodontic lucrurile sunt ceva mai complicate. Acesta trebuie să se spele riguros după fiecare masă, chiar și după gustări, deoarece la nivelul elementelor care compun aparatul dentar (brackeți, arcuri etc.) pot rămâne resturi alimentare. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă un periaj atent, completat de folosirea periuței interdentare, a aței dentare și chiar a dușului bucal, pentru a împiedica, astfel, acumularea plăcii dentare, apariția cariilor sau a afecțiunilor gingivale.

În clipul demonstrativ, Dr. Gabriela Kogălniceanu explică în detaliu și oferă recomandări privind tehnica periajului corect în cazul purtătorului de aparat ortodontic: https://www.youtube.com/PeriajulDentaralPurtătoruluideAparatOrtodontic.

Dacă nu sunteți purtător de aparat ortodontic, vă invităm să vizionați demonstrația video privind tehnica periajului obișnuit, realizată cu sprijinul doamnei Dr. Adina Baranga Georgescu - medic stomatolog din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB - https://www.youtube.com/PeriajulDentarCorect.

 

Sursa: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB)

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap