+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 21 Septembrie 2012 14:40

doctor-patient-thyroidHipertiroidismul subclinic nu crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, conform unui nou studiu prezentat ȋn cadrul unui eveniment organizat de American Thyroid Association.

 

Deși studiile anterioare arǎtau faptul cǎ hipertiroidismul subclinic influența riscul de a dezvolta boli de inimǎ, cercetǎtorii au subliniat faptul cǎ aceastǎ formǎ incipientǎ a bolii nu este asociatǎ cu probleme cardiovasculare chiar dacǎ, de cele mai multe ori, pacienții care suferǎ de hipertiroidǎ au o serie de probleme provocate de excesul de hormoni tiroidieni, printre care și boli de inimǎ, scrie healthday.com

Cercetǎtorii conduși de dr. Paige Fortinsky, de la Universitatea din Pennsylvania, au examinat datele a mai mult de 5.000 de bǎrbați și femei cu vȃrste peste 65 de ani.

Peste 70% dintre participanții la studiu sufereau de hipertiroidie subclinică. Pacienții au fost monitorizați timp de trei ani. La finalul monitorizǎrii, datele au arǎtat faptul cǎ 43% dintre participanții cu hipertiroidism subclinic nu au prezentat schimbǎri ȋn ceea ce privește starea de sǎnǎtate, pentru 41% dintre pacienți nivelurile hormonilor tiroidieni au revenit la normal, ȋn timp ce doar ȋn cazul a 5% dintre voluntari boala a evoluat cǎtre hipertiroidism iar 11% au ȋnceput terapia pentru tratarea afecțiunii.

Cu toate acestea, specialiștii nu au gǎsit nicio conexiune directǎ ȋntre hipertiroidismul subclinic și bolile de inimǎ. Hipertiroidismul subclinic este o afecțiune caracterizatǎ printr-un nivel scǎzut al TSH-ului ȋn condițiile ȋn care hormonii tiroidieni sunt prezenți ȋn concentrații normale. De asemenea, pacientul cu hipertiroidism subclinic nu prezintǎ, de cele mai multe ori, o simptomatologie specificǎ.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Tiroidita Hashimoto

Patologia endocrina, influentata de temperaturile crescute

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

focusrent.ro scoalaautovlad.ro/
BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii fiersicherestea.ro
SITEMAP