+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 26 Septembrie 2012 11:44

hepatita cHepatologii estimeazǎ cǎ pȃnǎ ȋn 2020 hepatita C va putea fi eradicatǎ, o datǎ cu dezvoltarea noilor terapii care blocheazǎ replicarea virusului care duce la apariția bolii.

 

Tripla terapie este consideratǎ de cǎtre specialiști un pas foarte important ȋn lupta dusa ȋmpotriva hepatitei C: „Beneficiile triplei terapii sunt clare, la pacienţii care nu au fost trataţi cu interferon rata de eradicare a virusului ajunge la 80% - 90%. Pacienţii cu recăderi, adică pacienţii care au primit un tratament dar care au recăzut, beneficiază cel mai mult de acest tratament, rata eradicării virusului ajungând şi chiar depăşind 90%. A treia categorie de pacienţi sunt cei care nu răspund la niciun tratament şi la care rata de răspuns este de 30% - 35%. Tripla terapie a intrat şi în România prin intermediul unor programe. Şi noi avem în desfăşurare un astfel de program, iar pacienţii au răspuns foarte bine.", a explicat dr. Laurenţiu Micu de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni, scrie medicalmanager.ro

Specialistul a evidențiat și problemele acestei noi terapii și anume efectele adverse care constau ȋn anemie și ȋn apariția de erupții cutanate pe piele, erupții ce pot sǎ depașeascǎ 50% din suprafața pielii, moment ȋn care tratamentul trebuie ȋntrerupt. Cea de-a doua mare problemǎ o reprezintǎ costul ridicat al tratamentului, care poate sǎ ajungǎ și la 50.000 de euro: „Practic se triplează costurile faţă de terapia standard, este nevoie de o decizie economică, politică, dacă acest cost va fi suportat de asigurări", a declarat dr. Laurenţiu Micu, informeazǎ aceeași sursǎ.

Medicul avertizeazǎ cǎ virusul se transmite prin contact sexual neprotejat şi prin consum de droguri intravenoase. Mai mult, virusurile hepatice reprezintǎ ȋn continuare principala cauzǎ a dezvoltǎrii cirozei și a carcinomului hepatocelular.

Dr. Laurenţiu Micu de la Centrul de Medicină Internă din cadrul Institutului Clinic Fundeni a subliniat necesitatea realizǎrii unei platforme balcanice prin care sǎ se realizeze un schimb de informații pentru a facilita legǎturile cu asociațiile europene: „Dorim să facem această platformă balcanică pentru că în multe cazuri patologia este comună, prin această platformă facem un schimb de informaţie, elaborăm proiecte comune pentru o mai facilă legătură cu asociaţiile europene. În Balcani se consideră că este o rată mare de coinfecţie B cu D." , a explicat medicul.

Datele aratǎ faptul cǎ, la nivelul țǎrii noastre, prevalența virusului hepetitei C are o ratǎ de 4,5%, ȋn timp ce virusul hepatitei B are o prevalenţǎ de 5,59%.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Leziunile hepatice ascunse pot fi detectate printr-un test de sange

Aproximativ 4000 de pacienti urmeaza tratament impotriva hepatitei C, la nivel national

Hepatita virala C

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP