+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 08 Mai 2012 08:14

pastileRezistenţa bacteriilor E. coli la ciprofloxacin, antibioticul prescris cel mai des pentru infecții ale tractului urinar în SUA, a crescut de cinci ori între anii 2000 şi 2010, se aratǎ ȋntr-un nou studiu realizat de cercetǎtorii americani.

 

 

Rezultatele studiului au mai arǎtat faptul cǎ aproape un sfert din infecțiile cu E. coli din 2010 au fost rezistente la trimetoprim sulfametoxazol, al doilea cel mai frecvent medicament prescris pentru infecţii ale tractului urinar.

Dr.Guillermo Sanchez, de la Universitatea George Washington, a afirmat cǎ: "Studiul nostru arată că rezistenţa bacteriei E. coli la douǎ medicamente comune pentru infecţiile tractului urinar a crescut substanţial în ultimul deceniu. Pentru pacienți, acest lucru va duce, în cele din urmă, la tratamente mai scumpe şi mult mai complexe.", informeazǎ HealthDay News.

Dr. Jose Bordon, care a participat la realizarea studiului, a afirmat cǎ: "Studiul nostru aratǎ cǎ ciprofloxacina şi trimetoprim sulfametoxazolul nu mai sunt sigure pentru infecțiile tractului urinar. Un tratament mai sigur pentru aceastǎ afecțiune este nitrofurantoina la pacienţii fără insuficienţă renalǎ și amoxicilina - clavulanat o categorie de cefalosporine de generația a treia.", informeazǎ aceeași sursǎ.

E. coli produce ȋntre 75% și 95% din cazurile de infecții ale tractului urinar. Aceste tipuri de infecții sunt mai frecvente la femei, datele statistice arǎtȃnd faptul cǎ jumatate din femei au, cel puțin o datǎ ȋn viațǎ, o infecție urinarǎ.

 

Citește și:

Insuficienta renala cronica

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP