+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 19 Iulie 2013 10:28

sindromul downGeneticienii au reușit sǎ facǎ un pas ȋnainte ȋn ceea ce privește dezvoltarea unui tratament împotriva maladiilor genetice provocate de existenţa unui cromozom suplimentar în genom.


Astfel, specialiștii de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Massachusetts au reușit, ȋn laborator, sǎ dezactiveze cromozomul care provoacă simptomele bolnavilor de sindromul Down, relateazǎ agerpres.ro
“Dispunem acum de o nouă cale, calea cea bună, pentru a studia bazele celulare ale sindromului Down, cale ce poate duce la identificarea unor medicamente împotriva sindromului Down", a declarat unul dintre experți, informeazǎ aceeași sursǎ.
Oamenii se nasc cu 23 de perechi de cromozomi și avȃnd în total 46 de cromozomi în fiecare celulă. La persoanele cu sindromul Down existǎ trei copii ale cromozomului 21 şi nu două așa cum este normal, iar acest fenomen duce la apariția retardului mental și a problemelor de dezvoltare care pot varia de la moderate până la grave.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Sindromul Down
Sindromul Edwards

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP