+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 29 August 2016 12:07

gabriela fireaPrimarul General al Capitalei, Gabriela Firea, si Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, au avut o intrevedere la sediul PMB. In cadrul intalnirii, la care a participat si directorul ASSMB Emanuel Botnariu, s-au discutat prioritatile actualei administratii bucurestene si ale ministerului in domeniul sanatatii, dar si modul in care cele doua institutii pot colabora eficient.

 

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea construrii unui Spital Regional in Bucuresti, avand in vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale in Capitala si intreaga regiune. Spitalul Regional ar putea fi finantat din fonduri publice locale si centrale. Atragerea de fonduri europene suplimentare reprezinta, de asemenea, o solutie de explorat.

„Pe 7 septembrie voi pleca la Bruxelles, unde ma voi intalni cu dna Comisar European Corina Cretu, impreuna cu care voi discuta si despre realizarea acestui proiect extrem de important pentru bucuresteni. Vom gasi impreuna cea mai buna solutie pentru finantarea sa.” a declarat Primarul General.

„Ministerul Sanatatii incurajeaza implicarea autoritatilor locale in investitiile din sistemul sanitar. Vom cauta amplasamentul viitoarei unitati si vom pregati proiectul in paralel cu pregatirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova”, a declarat, la randul sau, ministrul Sanatatii.

Gabriela Firea si Vlad Voiculescu au discutat si despre inventarul pe care Primaria a decis sa il faca la toate cele 19 spitale aflate in subordinea Municipalitatii, pentru a afla exact ce dotari sunt urgente, ce reparatii sunt necesare si care este nevoia de personal pentru a acoperi nevoile spitalelor. In acest moment, se mai asteapta date doar de la 2 spitale ale ASSMB, restul transmitand deja inventarul solicitat.

„Asa cum s-a aprobat joi in sedinta Consilliului General, la propunerea Primarului General, ca toate cele 447 cabinete medicale scolare si cele 143 cabinete stomatologice din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti sa fie dotate cu echipament si personal de specialitate, asa voi propune si in sedinta Consiliului General din septembrie ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB sa fie dotate si modernizate, pentru ca acestea sa inceapa sa functioneze asa cum trebuie sa o faca intr-o capitala europeana” a subliniat Gabriela Firea.

Ministrul sanatatii a felicitat si incurajat initiativa Primarului General de a realiza un inventar de necesitate in spitalele ASSMB. Voiculescu a accentuat importanta pregatirii judicioase a oricarui proiect de investitii si a unei viziuni integrate.

In continuare, Vlad Voiculescu i-a comunicat Primarului General al Capitalei ca Ministerul lucreaza la un nou model cadru al contractului de management care se va incheia intre managerul spitalului public si institutia care are in subordine spitalul. Cei doi oficiali au convenit sa aiba loc o consultare si cu specialisti din cadrul ASSMB in cadrul acestui proces.

Sursa: Primaria Capitalei

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP