+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 26 Septembrie 2014 08:02

baniMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat joi că lansează, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Creșerea Competitivității Economice (POS CCE), axa prioritară 2, o nouă cerere de proiecte, în valoare de 25 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente și crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Potrivit unui comunicat al MFE remis joi AGERPRES, proiectele pot fi depuse în perioada 25 septembrie — 24 octombrie iar competiția are în vedere "finanțarea unui proiect complex, de interes național, în domeniul sănătății, cu scopul prevenirii bolilor cu potențial evolutiv invalidant sau letal, susținut de Ministerul Sănătății".

Sursa citată precizează că banii "vor fi alocați pentru efectuarea de cercetări în domeniul/ domeniile de interes național, prin utilizarea de angiografe achiziționate prin proiect, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potențial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne".

'Vizitând spitalele din România, am constatat că multora le lipsește tehnologia indispensabilă diagnosticării unor leziuni cu potențial letal. Am ținut, așadar, ca prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice să alocăm 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achiziționarea de angiografe. Și nu mă opresc aici. Colaborez cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pentru identificarea unor modalități prin care românii să poată beneficia de tratamente cât mai performante și de servicii medicale de calitate', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului MFE.

Conform MFE, categoriile de solicitanți eligibili sunt instituțiile publice sau de drept public de interes național cu activitate de cercetare în domeniul sănătății iar solicitanții trebuie să respecte definiția organizațiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (C198/ 2014). 
Documentele necesare pentru lansarea acestei cereri de proiecte au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 24 septembrie și sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la următorul link: http://www.fonduri-ue.ro/poscce/.

 

Autor: Andra Silivestru

Citește și:

Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele depuse pentru tratament in strainatate

Ministerul Sanatatii va aloca fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanta

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP