+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 11 Ianuarie 2013 14:53

Clostridium difficileOamenii de științǎ afirmǎ cǎ excrementele artificiale ar putea fi cheia ȋn combaterea infecțiilor cu Clostridium difficile dar și a altor bacterii mortale.

 

Studiile au arǎtat faptul cǎ bacteriille care trăiesc în simbioză cu organismul uman au o influenţă fundamentală asupra stării de sănătate, motiv pentru care tulburǎrile apǎrute la nivel intestinal afecteazǎ echilibrul ȋntregului organism. Cu toate acestea, medicina bacterianǎ poate rezolva aceste probleme prin introducerea ȋn corp a bacteriilor „bune" dupǎ ce ele au dispǎrut ca urmare a tratamentului cu antibiotice. Cercetǎrile au arǎtat faptul cǎ transplantul de fecale poate fi utilizat cu succes pentru a "reseta" flora intestinalǎ, ȋnsǎ acesta este o metodǎ acceptatǎ de foarte puțini pacienți, scrie dailymail.co.uk

Cercetǎtorii de la Universitatea din Guelph, Canada, au dezvoltat un substituent menit sǎ înlocuiască materia fecalǎ umanǎ. Mai mult, produsul final a fost testat cu ajutorul a doi pacienți de vȃrsta a treia care sufereau de infecție cronicǎ cu Clostridium difficile. Dupǎ șase luni de la tratament, bacteria a dispǎrut chiar și ȋn condițiile ȋn care voluntarii au utilizat antibiotice pentru alte infecții.

Excrementele artificiale au fost alcǎtuite din 33 de tulpini de bacterii prelevate inițial din scaunul unui donator. Acestea au fost purificate și crescute ȋntr-un sistem complex care a reușit sǎ imite mediul existent ȋn intestinului gros.

Microbiologul Emma Allen-Vercoe, care a dezvoltat tratamentul, a declarat cǎ bacteriile au fost introduse ȋntr-un preparat probiotic și transplantate pacientului printr-o colonoscopie. Mai mult, oamenii de științǎ susțin cǎ utilizarea unor astfel de transplanturi elimină riscul de transmitere a unei boli infecțioase, prin intermediul bacteriilor fecale, deoarece "este cunoscutǎ compoziția exactă a bacteriilor administrate iar procesul poate fi controlat", potrivit dailymail.co.uk.

Clostridium difficile este o bacterie rezistentă la antibiotice, întâlnită mai ales în spitale, la pacienții tratați cu antibiotice. Ea determină diaree severă dar și alte boli intestinale care pot fi, ȋn unele cazuri, fatale.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Unde se ascund cei mai multi microbi si care este efectul lor asupra sanatatii?

Vitamina B3, noua arma impotriva stafilococului auriu meticilino-rezistent

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului