+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 13 Septembrie 2013 14:39

eugen-nicolaescuMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat cǎ dorește sǎ reglementeze transparentizarea înţelegerilor dintre medici şi companiile de medicamente, ȋnainte ca UE sǎ dea o reglementare la nivel european.


“La nivelul UE se discută această problemă. Se pare că din ce în ce mai mult este o îngrijorare din acest punct de vedere şi se doreşte a se da o reglementare la nivel european. Evident că şi noi vom merge alături de UE dacă se va ajunge la o asemenea soluţie. Ca o ştire în premieră, noi avem în plan să încercăm să reglementăm anticipat în România ceva în sensul acesta (...) să încercăm să îi determinăm atât pe medici cât şi companiile de medicamente să facă publice aceste sponsorizări",a precizat ministul, potrivit agerpres.ro
“Cred că ar fi bine ca şi reprezentanţii firmelor de medicamente care se deplasează prin spitale sau farmacii să fie cunoscuţi, să avem o listă a lor, să spună ce medicamente recomandă să fie achiziţionate din spitale şi eu cred că tot crescând transparenţa lumea o să fie mult mai atentă. Deocamdată gândim acest lucru, poate că este normal când facem toate modificările legislative după 1 ianuarie 2014.”, a continuat oficialul, citat de aceeași sursǎ.
Eugen Nicolăescu a mai precizat cǎ transparentizarea ȋnțelegerilor va fi posibilǎ doar în urma unei modificări legislative, ce ar putea fi făcută în cursul acestui an și care ar urma sǎ intre ȋn vigoare ȋn 2014.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Eugen Nicolaescu: In programa scolara vor fi introduse de anul viitor ore de educatie sanitara
Distribuirea cardurilor de sanatate nu va fi facuta de catre medicii de familie

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP