+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 29 Octombrie 2012 15:33

sorelProf. Eliot Sorel, specialist de renume internațional și profesor ȋn cadrul Facultǎții de Medicinǎ de la Universitatea George Washington (GWU) a lansat cartea 21st Century Global Mental Health, în cadrul ceremoniei de deschidere a Congresului Național al Asociației de Sǎnǎtate Publicǎ Americanǎ din San Francisco.

 

Cartea specialistului, unica de acest fel, exploreazǎ tema sănătății mintale la nivel global, analizează progresele înregistrate până în prezent și reușeste sǎ identifice care sunt provocările cu care omenirea se va confrunta de acum ȋnainte ȋn ceea ce privește domeniu neuropsihiatriei.

Dr. Annelle Primm, director al Minority and National AffairsAmerican Psychiatric Association a subliniat importanța pe care o va avea cartea în procesul didactic: „Ȋnțelegerea relației dintre sǎnǎtatea mintalǎ și cea fizicǎ dintr-o perspectivǎ internaționalǎ este extrem de importantǎ pentru orice student. Cartea va avea o contribuție foarte importantǎ ȋn evidențierea impactului pe care mediul social ȋl are asupra sǎnǎtǎții psihice. Volumul este o lecturǎ necesarǎ pentru studenți, iar mai mult, oferǎ indicii asupra prevenirii tulburărilor mintale prin practicǎ, prin politici de dezvoltare, dar și prin transformarea sistemelor", a afirmat specialistul.

21st Century Global Mental Health - un manual al sănătǎții mintale

„Eliot Sorel a editat un manual al sănătǎții mintale la nivel mondial și a realizat acest lucru cu o profundǎ înțelegere, creativitate, dar și integritate. Volumul este o lecturǎ obligatorie pentru cei interesați de studiul sǎnǎtǎții mintale. Integritatea lucrării este incontestabilǎ, iar ȋn cadrul acesteia, problemele globale privind sǎnǎtatea, ce așteaptǎ sǎ fie rezolvate, nu sunt acoperite, ci dezvǎluite", afirmă dr.Ezra E. H. Grifith, profesoar emerit al Yale University School of Medicine.

Profesorul Eliot Sorel este medic american de origine română, copreşedinte al Comitetului Ştiinţific al Congresului regional al Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie (WPA), dar și Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din București.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Prof. Eliot Sorel propune un proiect transdisciplinar in Delta Dunarii

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP