+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 23 Septembrie 2011 16:27

Eliminarea colesterolului din membrana virusului HIV ar putea oferi o speranță bolnavilor infectați și asta deoarece un grup de cercetători de la Universitatea „Imperial College"din Anglia au constatat că virusul HIV își pierde astfel capacitatea de a afecta sistemul imunitar.

 


Eliminarea colesterolului din membrana virusului HIV ar putea oferi o speranță bolnavilor infectați și asta deoarece un grup de cercetători de la Universitatea „Imperial College"din Anglia au constatat că virusul HIV își pierde astfel capacitatea de a afecta sistemul imunitar. Această nouă descoperire i-a determinat pe specialiști să încerce dezvoltarea unui nou vaccin eficient contra maladiei SIDA.

„Fără colesterol în membrană, HIV este ca o armată fără arme şi lasă organismului posibilitatea să reacţioneze şi să o distrugă", a explicat profesorul Adriano Boasso de la Universitatea „Imperial College".

Virusul HIV preia membrane de la celulele pe care le infecteză. Membrana nou-formată conține colesterol și ajută la conservarea ei într-o stare fluidă și capabilă să interacționeze cu unele tipuri de celule. În mod normal, anumite celule imunitare - celule dendritice plasmacitoide (pDCs) - recunosc foarte repede virusul HIV şi reacţionează prin producerea unor semnale moleculare denumite interferoni. Aceste semnale activează diverse procese care sunt folositoare la început, dar care distrug în cele din urmă sistemul imunitar, dacă acesta rămâne activat prea mult timp, este explicat într-un articol pe Mediafax.

Specialiștii susțin că dacă se reuşeşte eliminarea colesterolului din membrana virusului HIV, acesta nu mai poate activa celulele pDCc. Prin urmare, limfocitele T, care controlează reacţia imunitară adaptivă, pot lupta contra virusului mult mai eficient.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP