Conf. dr. Constantin Vlad, cadrul didactic al Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București le-a vobit astǎzi elevilor de la Colegiul Naţional “Sfantul Sava” din București despre cele mai importante aspecte ale unei alimentații sǎnǎtoase.
Specialistul le-a explicat elevilor ce anume ȋnseamnǎ obezitatea, procesarea alimentelor, le-a vorbit despre calorii și nu ȋn ultimul rȃnd despre efectele pe care alimentația de tip fast food le are asupra organismului. Conf. dr. Constantin Vlad a rǎspuns numeroaselor ȋntrebǎri venite din partea elevilor și a atras atenția asupra cǎrnii fripte direct pe grǎtar. Astfel, grăsimea scursǎ din carne direct pe cărbuni sau pe lemne generează un fum toxic care afecteazǎ preparatul și ȋl transformǎ din unul sǎnǎtos ȋn unul cu potenţial cancerigen, a avertizat specialistul.
Campaniile educative organizate de UMF „Carol Davila” sunt construite sub forma unor conferinte de promovare a sǎnǎtǎții cu caracter instructiv-educativ, acestea au rolul de a aduce elevilor informații noi și rǎspunsuri la problemele cu care se confruntǎ ȋn aceastǎ perioadǎ a vieții, scopul principal al manifestărilor fiind combaterea şi prevenirea unor afecţiuni des întâlnite în rândul elevilor. Ȋn cadrul sesiunilor educative, cadrele didactice ale UMF “Carol Davila” vor aborda subiecte care afecteazǎ direct adolescenții precum: „scolioza”, „obezitatea și problemele de alimentație”, „sǎnǎtatea oralǎ”, „consumul de droguri și tutun”, „acneea” și „educația sexualǎ și metodele contraceptive”.
Autor: Lavinia Radu
Citește și:
UMF Carol Davila deruleaza campanii educative in liceele din Bucuresti
Sanatatea promovata in liceele din Bucuresti prin intermediul campaniilor instructiv-educative derulate de UMF “Carol Davila”