+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 04 Octombrie 2012 16:34

surgeryDouă proceduri de implantare a unui dispozitiv denumit stand pentru bifurcaţii au fost realizate ieri, ȋn premierǎ naționalǎ, la Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

 

Prof. dr. Dragoş Vinereanu, şeful secţiei de cardiologie a afirmat cǎ intervenția a fost realizatǎ la doi bǎrbați de aproximativ 60 de ani care sufereau de o boală coronariară ischemică cu angină pectorală severă: "Aveau o patologie asemănătoare și anume, o vârstă în jur de 60 de ani, cu boală coronariană ischemică, cu angină pectorală destul de severă, de mult timp și la care, procedurile simple prin care se inseră tipurile obișnuite de dispozitive pe care le avem disponibile ar fi fost foarte complicate din punct de vedere tehnic şi ar fi necesitat cel puţin două dispozitive, în loc de unul", a explicat prof. dr. Dragoş Vinereanu.

Spre deosebire de procedura standard, ȋn cadrul procedurii utilizate ȋn premierǎ la Spitalului Universitar de Urgenţă medicii au folosit un dispozitiv special care se montează în arterele inimii şi care permite ca „în acele artere care se bifurcă în două ramuri să se mențină atât vasul principal, cât și cele două ramuri deschise. Este vorba despre ceea ce numim un dispozitiv special pentru bifurcație sau stand pentru bifurcație", a continuat specialistul.

Mai mult, procedura utiizatǎ de specialiștii de la Spitalului Universitar de Urgenţă are o serie de avantaje: permite o funcționalitate mai bună a arterelor afectate, dispozitivul se introduce mult mai ușor ceea ce ȋnseamnǎ mai puține riscuri pentru pacient, timpul de iradiere este mai scurt, iar costurile operației sunt mai reduse deoarece se utilizeazǎ un singur dispozitiv. Medicii afirmǎ cǎ o astfel de operație poate ajunge chiar și la 1.500 de euro, ȋnsǎ prin programul național desfǎșurat de cǎtre Ministerului Sănătății, statul suportǎ 75% din valoarea intervenției chirurgicale.

Din echipa chirurgicală condusă de prof. dr. Dragoş Vinereanu au făcut parte: dr. Nicolae Florescu, medic primar SUUB-secţia cardiologie 2, dr. Claudiu Stoicescu, medic specialist cardiologie, dr. Vlad Vintilă, medic specialist cardiologie, dr. Cristian Udroiu, medic specialist cardiologie şi dr. Miroslaw Ferenc, medic specialist cadiologie și angiografie în Germania.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Proteza de genunchi personalizata implantata, in premiera nationala, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

Procedura delicata de transplant renal in premiera mondiala la Cluj

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP