+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 26 Iunie 2012 07:53

prezervativ tineriDoar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativul, arată un studiu realizat de Fundaţia Tineri pentru Tineri. Rezultatele studiului au mai arătat faptul că aproape 70% dintre tineri au afirmat că au utilizat prezervativ la primul contact sexual.

 

Reprezentanţii fundaţiei au afirmat că: "Printr-o analiză comparativă a datelor existente, se poate remarca faptul că utilizarea metodelor moderne de contracepţie este în creştere, însă procentul actual de utilizare nu este unul suficient. Aşadar, în 1999, 40,2% dintre bărbaţi şi 28% dintre femei declarau că au utilizat o metodă modernă de contracepţie la primul contact sexual. În 2004, 64,6% dintre bărbaţi şi 44,7% dintre femei utilizaseră contracepţia modernă la debutul în viaţa sexuală", informează mediafax.ro

Tinerii care au folosit prezervativul au fost mânaţi de dorinţa de a evita o sarcină (inovcată de 70,3%), prevenirea unei infecţii cu transmitere sexuală (49,9%), neîncredere în partener (18%) şi dorinţa partenerului (4,3%). Pe de altă parte, cei care nu au folosit mijloace de protecţie invocă faptul că actul sexual a fost neprevăzut (36%) sau că au încredere în partener (28%).

Studiul a mai arătat faptul că vârsta medie la care tinerii îşi încep viaţă sexuală este, în medie, de 16-17 ani (17,5 ani la fete şi 16,1 ani la băieţi).

În ceea ce priveşte comunicarea despre utilizarea mijloacelor de contracepţie, 16% dintre tineri afirmă că nu se simt comod să discute cu partenerii despre acest aspect, în timp ce un alt procent de 16% din tineri lasă contracepţia pe seama partenerului.

Mijloacele contaceptive protejează ambii parteneri de bolile cu transmitere sexuală (BTS) precum şi de o sarcină nedorită. Partenerii trebuie să discute despre aceste aspecte care sunt esenţiale pentru sănătate.

 

Citeşte şi:

Doua treimi din femeile tinere nu isi fac teste impotriva Chlamydia

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP