+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 26 Februarie 2013 11:45

stetoscop2Platforma Europeanǎ de Dezvoltare, o organizație romȃneascǎ, va iniția sǎptǎmȃna acesta un dialog, la care vor participa atȃt autoritǎțile cȃt și diferite asociații, privind tema "Sistemul de sǎnǎtate: Propuneri inovatoare ȋn vederea reducerii decalajelor uriașe dintre Romȃnia și Uniunea Europeanǎ".


Evenimentul va avea loc pe data de 28 februarie, la Hotel Novotel, sala Paris Droite, ȋncepȃnd cu ora 10. Organizatorii afirmǎ cǎ premisa de la care pornește acest dialog este legatǎ de faptul cǎ sistemul sanitar romȃnesc va fi nevoit sǎ se alinieze la directivele europene privind sǎnǎtatea: „Romȃnia, ca țarǎ membrǎ a Uniunii Europene, va trebui sǎ se alinieze ȋn acest an directivelor europene ȋn ceea ce privește sǎnǎtatea, ceea ce reprezintǎ un moment de cotiturǎ pentru ȋmbunǎtǎțirea sistemului medical din țara noastrǎ.”, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.
La discuțiile din data de 28 februarie vor lua parte și ministrul Sǎnǎtǎții, Eugen Nicolǎescu, președintele Asociației Naționale a Pacienților din Bulgaria, dr. Stanimir Hasurdjiev, președintele European Brain Council, dr. Mary G. Baker, directorul general Cercetare și Inovare din Comisia Europeanǎ, Patrik Kolar, directorul executiv European Alliance for Personalized Medicine, Denis Horgan și prof. Angela Brand de la Institutul de Sănătate Publică, Universitatea din Maastrichit.
La eveniment vor mai participa și  reprezentanți ai asociațiilor profesionale din industria farmaceuticǎ, reprezentanți ai organizațiilor de pacienți, parlamentari și europarlamentari romȃni, membri ai comisiilor de sǎnǎtate din Parlamentul Romȃniei, medici de renume din Romȃnia și strǎinǎtate dar și reprezentanți au unor ONG-uri internaționale.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale, intra in dezbatere publica
Diferenta dintre serviciile medicale din Romania si cele internationale este de 200 Ron

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP