+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 16 Septembrie 2015 08:23

ministerul sanatatiiRomânia a participat luni, 14 septembrie 2015, la deschiderea celei de-a 65 a sesiuni a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa, în prezența președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite și al directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Margaret CHAN.

 

La acest eveniment la care au participat 52 de state, delegația României a fost condusă de către Răzvan VULCĂNESCU, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății și prof.dr. Alexandru RAFILA, membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

« În contextul actual, s-a subliniat susținerea măsurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care să ducă la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeană și implementarea unui program agreat de către statele membre și care să se aplice de către acestea privind procedurile în domeniul sănătății publice pentru situația refugiaților și a migranților »,  a declarat Răzvan VULCANESCU, subsecretar de stat.

« Se dorește ca statele membre să poată să aplice politici de sănătate care să asigure accesul la vaccinare astfel încât să fie evitate situații ca cele apărute în cursul acestui an în regiunea europeană când s-au înregistrat decese la copii datorate rujeolei, difteriei, tetanosului sau complicații grave datorate poliomielitei», a adaugat prof.dr. Alexandru RAFILA, membru în Comitetul Permanent.

Reprezentantul României în Comitetul Permanent a prezentat în zilele ce urmează Declarația statelor membre în domeniul controlului tuberculozei și a preocupării pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.

 

Sursa: Biroul de presa - Ministerul Sanatatii

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP