+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 29 August 2016 13:06

gabriela fireaLa initiativa Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta din data de 25 august, proiectul de hotarare privind "demararea Programului pentru dotarea si modernizarea cabinetelor de asistenta medicala scolara si de medicina dentara din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti". Din totalul de 50 de consilieri generali, 36 au votat 'pentru' acest proiect, iar 13 consilieri ai USB au votat 'impotriva'.

 

Primarul General, Gabriela Firea: "am initiat proiectul de hotarare pentru dotarea cabinetelor medicale scolare si a cabinetelor stomatologice din Capitala pentru ca situatia actuala e mult sub asteptarile parintilor care vor sa aiba garantia ca in gradinitele, scolile, liceele si universitatile din Capitala se poate asigura asistenta medicala eficienta si de calitate. Suma totala estimata pentru acest program este de circa trei milioane de euro".

Totodata, Primarul General a declarat ca pentru cabinetele medicale scolare se va achizitiona aparatura de urgenta medicala, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, precum si completarea pieselor de mobilier, frigidere etc iar in cazul cabinetelor stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante, etc. Gabriela Firea a mai explicat ca si in cazul cabinetelor medicale scolare si pentru cabinetele stomatologice se vor face reparatii curente, igienizari, dezinfectari, montare parchet.

ASSMB va declansa procedura de achizitie publica, in conformitate cu referatele de necesitate intocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei. "Toate cele 447 de cabinete medicale scolare si cele 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european. In Bucuresti sunt 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti" a concluzionat Primarul General, care a reamintit ca a solicitat managerilor de la cele 19 spitale administrate de Municipalitate, un inventar de necesitati pentru a aloca fondurile necesare in vederea dotarii cu aparatura la standarde europene. "Pana acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt cinci manageri de spital care nu au predat aceste referate".

Sursa: Primaria Capitalei

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP