+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 16 Februarie 2016 10:57
Implantul dentar reprezintă înlocuirea rădăcinii dintelui cu o componentă metalică menită să devină suport pentru viitoarea lucrare dentară fixă sau mobilă și a cărui durată de viață poate ajunge până la 25 ani. Cu toate acestea, mulți pacienți încă rămân reticenți față de această procedură, cerând în continuare să li se efectueze punți dentare clasice.
Dr. Irina Alexandru, medic stomatolog generalist, ne prezintă care sunt diferențele majore dintre implantul dentar și puntea clasică. 
,,Pacienții mei se tem încă de implantul dantar: procedura necesită prea mult timp, organismul ar putea respinge implantul, se pot confrunta cu anxietatea față de intervenția chirurgicală etc. De aceea, le explic de fiecare dată că, pe termen lung, nu numai că nu vor mai avea probleme cu edendația (lipsa dinților), dar nici nu se vor mai confrunta cu problemele pe care le presupune puntea dentară clasică. ”, spune Dr. Irina Alexandru, medic stomatologie generală la clinica IQDENT.
Pentru pacienții edentați, cel mai important rămâne cât durează tratamentul. Cu toate acestea, soluțiile cele mai rapide nu sunt și cele mai eficiente pe termen lung. Dacă instalarea unei punți dentare clasice nu durează mai mult de 1 lună, finalizarea unui implant dentar poate dura chiar și 6 luni. Totuși, în lipsa unei igienizări corecte și riguroase, puntea dentară poate duce la apariția unor complicații parodontale la nivelul dinților stâlpi, precum și la reabsorbția osoasă facilitând, astfel, distrugerea parțială sau chiar integrală a dintelui. Implantul dentar, pe de altă parte, nu necesită îngrijiri speciale și are o durată de viață care poate ajunge și la 25 de ani. 
De asemenea, procesele prin care sunt instalate puntea dentară și implantul dentar diferă semnificativ. În momentul în care se pregătește inserția punții clasice, dinții stâlpi sănătoși din vecinătatea edentației sunt șlefuiți pentru o mai bună fixare a acesteia. Înlocuirea dintelui lipsă prin implant dentar se realizează printr-o singură coroană și nu prin trei ca în cazul punților clasice. Asta înseamnă că dinții învecinați nu suferă nicio modificare. ,,Mai mult decât soluționarea rapidă a problemei, oamenii ar trebui să se gândească la eficiența tratamentului – cât timp durează, ce presupune și ce probleme pot apărea. În acest moment, cel mai mult contează sănătatea fiecărui dinte în parte. Dacă se poate să nu intervenim, ar fi bine să nu o facem.”, ne atenționează Dr. Irina Alexandru.
Una dintre cele mai recurente probleme cu care se confruntă cei care suferă de edentație este cea psihologică. Oamenii se tem de orice tip de intervenție chirurgicală, iar implantul dentar este, într-adevăr, o intervenție chirurgicală. ,,Pentru a-mi ajuta pacienții să depășească această ultimă barieră, îi invit de fiecare dată să-și amintească faptul că această soluție îi ajută să nu se mai confrunte cu probleme dentare pentru o perioadă îndelungată de timp.”, continuă Dr. Irina Alexandru. 
Așadar, implantul dentar este o variantă alternativă de luat în calcul în momentul în care apare edentația. Mai mult decât puntea dentară, acesta reprezintă o soluție minim intruzivă și, cu o durată de viață care ajunge până la 25 ani, o investiție eficientă pe termen lung. 
 
Sursa: Clinica IQDENT
 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP