+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 31 Mai 2012 09:51

daniela simionDaniela a fost recent diagnosticatǎ cu trei boli grave: Limfom Hodgkin clasic mixt, pleurezie stângă în cantitate importantă și cu sindrom inflamator biologic, la vȃrsta de 21 de ani.

 

Tȃnǎra s-a nǎscut pe data de 14 iunie 1991, în Slobozia, și ȋn prezent este studentă la Academia de Studii Econimice, Facultatea de Administrație a Afacerilor cu predare în limbi străine, filiera franceză, ȋn anul al II-lea, la cursurile de zi.

Totul a ȋnceput dupǎ prima sesiune a anului II, pe care a terminat-o a treia pe filiera francezǎ.

„Nu puteam dormi, orice medicament aș fi luat. Aveam întotdeauna o stare de oboseală, aveam mâncărimi groaznice ale pielii, fără să fie vorba de o afecțiune dermatologică. Am fost la foarte mulți medici, am făcut analize și le-am tot repetat timp de două luni, dar nimeni nu mi-a confirmat niciun diagnostic. Am făcut perfuzii timp de zece zile, din cauza faptului că eram foarte slăbită, scăzusem în greutate 8 kg într-o singură săptămână, dar nu au avut niciun efect. În continuare mă simțeam rău, iar medicamentele pentru somn prescrise de psihiatru nu își făceau efectul", descrie Daniela momentele de atunci, informeazǎ evz.ro

Dupǎ ce a fost consultatǎ de un medic din Craiova, a fost trimisǎ la Spitalul Universitar de Urgență din București unde medicii au diagnosticat-o ca fiind suspectǎ de leucemie. "Îmi era rău, eram bulversată, îmi era imposibil să înțeleg ce se întâmplă. Am crezut că îmi pierd controlul când am aflat. Când m-am simțit mai binișor, am căutat pe Internet și am citit despre acest diagnostic. M-a șocat. L-am primit totuși cu supunere, ca fiind trimis de Dumnezeu. Știu că suferințele prin care am trecut și trec mă purifică, mă fac mai puternică. M-am rugat la Dumnezeu și Maicii Domnului să-mi dea puterea să trec peste toate suferințele mai ușor pentru a putea lupta cu această boală. Recunosc că am fost luată pe nepregătite", scrie Daniela ȋn scrisoarea sa.

Medicii au operat-o de urgențǎ pentru scoaterea apei de la plămân și i-au scos și un ganglion de la gât pentru biopsie, fǎrǎ a mai realiza operația de scoatere a apei din inimǎ deoarece organismul sǎu era prea slǎbit. Daniela a rǎmas internatǎ ȋncǎ trei saptǎmȃni, timp ȋn care a avut aceleași simptome, iar dupǎ o sǎptǎmȃnǎ medicii i-au dat diagnosticul ce avea sǎ o ȋngrozeascǎ: Limfom Hodgkin clasic mixt, pleurezie stângă în cantitate importantă și sindrom inflamator biologic.

Deși medicii i-au dat șanse de supraviețuire de 2%, familia Danielei a ȋnceput goana dupǎ citostatice. „Mi s-a procurat urgent unul dintre medicamente (care în spital nu există) de către o familie din Germania, cărora nu știu cum să le mulțumesc pentru ajutor (costul fiind de 800 de euro). Le sunt recunoscătoare și celor care au luat legătura cu aceștia. Medicii nu mi-au dat nici 2% șanse când au văzut analizele. Toate rudele s-au rugat pentru mine și mi-au dat șansa de a-mi reveni de fiecare dată. Este foarte greu să lupți cu o astfel de boală, dar tot efortul meu trebuie să fie îndreptat doar spre vindecare".

Mai mult, tȃnǎra se gȃndește la viitor și la continuarea facultǎții: "Sunt sigură că puterea divină mă va ajuta. La începutul lunii iulie voi începe a treia serie cu citostatice. Acum am reușit, fiindu-mi puțin mai bine, să îmi fac un cont în lei și în valută și fac un apel la cei cu suflet care mă pot ajuta. Spre nefericire, sunt mulți care nu au o situație financiară foarte bună, dar eu nădăjduiesc că sunt mulți oameni cu suflet mare."

Pǎrinții Danielei nu au o situație materialǎ bunǎ, mama acesteia fiind pensionatǎ pe caz de boalǎ, și avȃnd tratament cu interferon, iar tatǎl sǎu are un salariu mult prea mic pentru a putea sǎ acopere costul tratamentului. „Mulțumesc din suflet tuturor celor ce înțeleg suferința mea și mă voi ruga Bunului Dumnezeu să le dea sănătate și să le dea înapoi înzecit acest ajutor."

Cei care doresc sǎ a ajute pe aceastǎ tȃnǎrǎ de 21 de ani sǎ cȃștige lupta cu boala sunt rugați sǎ depună orice sumǎ ȋn contul ei, deschis la Unicredit Tiriac Bank, cod sucursalǎ: Eroi

Ron RO54BACX0000000756853000

Euro RO27BACX0000000756853001

Usd RO97BACX0000000756853002

 

 

Citește și:

O noua donatie pentru Antonio, baietelul care are nevoie urgent de sprijinul nostru

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP