+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 01 Octombrie 2012 15:44

alinaPovestea tristă a Alinei începe încă de la naștere când nu a apucat să își cunoască mama pentru că a părăsit-o la numai câteva minute. După 6 luni petrecute într-o cresa, tatăl și o mătușă au luat-o în familie. Din nefericire până la vârsta de un an a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică în cadrul unei encefalopatii infantile, iar de câteva luni și cu DISTONIE NEURO-MUSCULARA GENERALIZATĂ.

 

Norocul i-a surâs în jurul vârstei de 7 ani, când în viața ei a apărut un om care a ajutat-o foarte mult, soția tatălui ei, care s-a preocupat ca Alina să poată învăța într-o școală normală.

Cu mult efort, la 8 ani și jumătate a început clasa I, continuându-și studiile prin multă strădanie. Lucrurile privind starea de sănătate au mers bine până la moartea tatalui undeva în jurul vârstei de 19 ani. După primul an de facultate a început să oboseasca și să tremure mai tare, stare care s-a înrăutățit odată cu trecerea timpului. Acum Alina este în cel de-al doilea an de master, lucru aproape imposibil de imaginat datorită gravității stării ei de sănătate, dar care se justifică numai prin ambiție și dorința de a învăța și a se realiza profesional.

Doamna Sabina Gall, președinta Asociatiei Children's joy Antiparkinson si Distonie din Romania a ajutat-o la rândul ei pe Alina, punând-o în legatură cu profesor Joachim Krauss din Germania care i-a confirmat în urma unui control la care a fost în iunie 2012 faptul că i se poate face o stimulare cerebrala profundă, ca soluție pentru o viață normală.

Pentru operație se accepta formularul E112, dar pacienta mai are nevoie de 5400 euro pentru a putea suporta această stimulare, sumă care nu este, din păcate, decontată de Casa de Asigurari. Veniturile Alinei sunt foarte mici, locuind în prezent cu bunica de 85 ani și beneficiind doar de o pensie de handicap și una de urmaș, după decesul tatălui său.

 

Facem un apel pe această cale la toți cei care o pot ajuta pe Alina-Elena Coroblea, menționând că orice sumă este binevenită deorece ea a fost deja programată pentru operație în data de 12. 11.2012.

Cei care doresc să o ajute pe Alina au la dispoziție următoarele conturi:

Lei: RO33RZBR0000060014725466

Cod swift RZBRROBU

Euro: RO22RZBR0000060014725470

Dolari: RO97RZBR0000060014725478

Raiffeisen BANK Agentie Suceava

Titular cont Alina Coroblea

De asemenea, pentru orice altă informație ne puteți contacta la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

 

Citește și:

Gabriel, un tanar cu distonie, are nevoie de ajutorul nostru!

Distonia neuromusculara, o boala putin cunoscuta in Romania

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP