+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 22 Decembrie 2014 09:57

Florin-DanPopescuVineri, 19 decembrie, conferențiar universitar Dr. Popescu Florin-Dan, U.M.F. ”Carol Davila” București, Spital Clinic ”Nicolae Malaxa”, a vorbit, în cadrul unui workshop, despre alergenele de contact din parfumuri. Acest tip de evenimente sunt necesare pentru formarea continuă a medicilor, astfel încât pacientul să beneficieze de cele mai actuale metode de diagnosticre şi tratament. Mai multe despre subiectele dezvoltate în cadrul workshopului susținut la Spital Clinic ”Nicolae Malaxa”, găsiți mai jos:

Sensibilizarea alergică de contact are prevalenţă semnificativă la europeni, parfumurile şi nichelul fiind haptenele cele mai frecvent implicate.

Schimbările în stilul de viaţă, hobby-urile şi activităţile recreative au importanţă în expunerea la diverse alergene de contact.

Parfumurile se numără printre cele mai frecvente cauze de dermatită alergică de contact, în prezent împreună cu conservanţii fiind ingredientele din cosmetice cele mai incriminate în apariţia acestei afecţiuni. Alte reacţiile adverse care pot fi determinate de parfumuri sunt dermatita de contact iritativă, urticaria de contact, reacţii fotoalergice sau fototoxice, hiperpigmentări sau depigmentări. Parfumurile pot fi implicate și în agravarea unor simptome respiratorii, în acest caz mecanismele nefiind alergice.

Pacienții cu suspiciune de dermatită de contact la parfumuri vor fi îndrumați de către medicul de familie pentru evalaure de specialitate dermatologică și alergologică. Rolul medicului alergolog este esențial pentru depistarea alergenelor de contact implicate. Se utilizează ca screening seria de referinţă europeană (European Baseline Series) folosită pentru testarea cutanată alergologică patch, care include excipienţi şi ingrediente din cosmetice, inclusiv parfumuri în anumite amestecuri și rășini naturale cu ingrediente comune cu unele parfumuri. 

Odată cu introducerea amestecurilor de parfumuri în seria de referinţă europeană pentru testarea cutanată alergologică patch a crescut semnificativ detectarea alergiei de contact la parfumuri.

 

Andra Silivestru

Citește și:

UMF Cluj-Napoca a decernat titlul de Doctor Honoris Causa academicianului Ioanel Sinescu

Festivalul fulgilor de nea - 1-7 decembrie, la Palatul National al Copiilor 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP