+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 16 Septembrie 2014 08:11

alexandru-rafilaPentru prima dată în ultimii 10 ani, România are şansa de a obţine un mandat în Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Conf. dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, microbiolog şi specialist în sănătate publică, şef laborator microbiologie în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi şeful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”, candidează mâine pentru unul din cele 4 locuri vacanţe ale Comitetului Permanent.

În perioada 15-18 septembrie 2014, o delegaţie a Ministerului Sănătăţii condusă de către Răzvan Vulcănescu, subsecretar de stat participa la cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Evenimentul este organizat în noul sediu al OMS din Copenhaga, Danemarca.

În cadrul evenimentului sunt analizate şi adoptate mai multe documente de o importanţă strategică  pentru gestionarea şi implementarea politicilor de sănătate europene, că de exemplu Strategia pentru Sănătate 2014-2020, precum şi Planul European de Vaccinare 2015-2020.

De asemenea, sunt prezentate mai multe documente privind alimentaţia şi nutriţia populaţiei, precum şi pentru prevenirea maltratării copiilor.

În cadrul Sesiunii a fost prezentat şi Raportul asupra progreselor în domeniul bolilor transmisibile.

 

Autor: Andra Silivestru

Citește și: 

Romania, printre primele tari la nivel mondial in care functioneaza Dosarul electronic al pacientului

Ministerul Sanatatii va aloca fonduri suplimentare pentru serviciile de ambulanta

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP