+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 28 Ianuarie 2015 11:20

Prof. univ. dr. Ionel SinescuConcursul şi pregătirea tinerilor în rezidenţiat vor trece la Ministerul Educaţiei, iar salariile medicilor vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, marţi, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", profesorul Ioanel Sinescu.

"În momentul de faţă, România este singura ţară din Uniunea Europeană în care rezidenţiatul aparţine, de ani de zile, Ministerului Sănătăţii. Or, Ministerul Sănătăţii nu are atribuţii de educaţie. Rezidenţiatul este o formă de pregătire, de educaţie medicală pentru a deveni specialist într-o specialitate, ca urmare aparţine Ministerului Educaţiei, prin universităţile de profil, universităţile de medicină şi farmacie", a spus rectorul UMF Bucureşti.

Ioanel Sinescu a precizat că în Germania sau în Franţa, ajungi cardiolog de la Universitatea de Medicină, în România, de la Ministerul Sănătăţii.

"Dacă vă veţi duce în Germania, în Franţa, veţi vedea că medicii au devenit cardiologi la Universitatea Paris 6, spre exemplu, dar în România ai devenit cardiolog la Ministerul Sănătăţii. Dar nu m-a format Ministerul Sănătăţii, m-a format Facultatea de Medicină şi Farmacie şi o clinică anume. Anul acesta se va întâmpla, va trece de la Ministerul Sănătăţii la universităţi. Salariile se vor da de către Ministerul Sănătăţii. Educaţia asigură pregătirea şi eliberează diploma prin universităţi", a mai spus Sinescu.

Potrivit metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe loc şi pe post în medicină, medicina dentară şi farmacie, până în 2014, Ministerul Sănătăţii era instituţia care organiza testarea.

sursă: Mediafax

 

Citește și:

Romania ocupa penultimul loc in Indexul european al sistemelor medicale

 

 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP