+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 30 Martie 2017 07:50

ministrul sanatatii florian bodogProf. Dr. Florian BODOG, ministrul Sănătății a fost prezent, ieri, 29 martie 2017, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti, acolo unde a vizitat copiii cu afecțiuni cardiace care au fost operați pe cord de către echipe mixte formate din medici români și medici ai organizației internaționale „Save a Child`s Heart”.

 

În aceste zile, la spitalul bucureștean au loc mai multe intervenții chirurgicale pe cord efectuate de peste 20 de chirurgi, asistenţi, tehnicieni şi voluntari ai organizației „Save a Child`s Heart” în colaborare cu  echipele românești.

Cu această ocazie, ministrul Sanatatii a felicitat managerul unității sanitare, pe domnul prof.dr. Dan Mircea Enescu pentru programul derulat și a mulțumit echipei din Israel pentru intervențiile efectuate. Ministrul Sănătății şi-a exprimat deschiderea în ceea ce priveşte dezvoltarea unor astfel de colaborări dintre echipele medicale românești și cele ale unor organizații în beneficiul pacienților români.  Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că, alături de dezvoltarea unor programe ca cel care se derulează în aceste zile la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, unul din principalele obiective ale mandatului său rămâne crearea oportunităților, inclusiv financiare, în vederea atragerii în ţară a medicilor românii plecaţi peste hotare.

“Save a Child`s Heart” este o Organizație internaţională, înfiinţată în anul 1995 în Israel, a cărei misiune este aceea de a îmbunătăţi calitatea îngrijirilor pentru copiii cu afecțiuni cardiace, realizând atât intervenţii chirurgicale, cât şi programe de training şi specializare în domeniu. Până în prezent, “Save a Child`s Heart” a salvat peste 4000 de copii cu vârste între 0 şi 18 ani care suferă de afecţiuni congenitale ale inimii.

 

Sursa: Ministerul Sanatatii

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP