+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 04 Februarie 2015 10:08

logo cnasTaxa clawback a crescut, în principal, din cauza unor medicamentele de sezon și nu a unor medicamente scumpe, a declarat marți, la Parlament, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, prezent la o dezbatere.

El a afirmat că, anual, în trimestrul al IV-lea, consumul de medicamente crește din cauza bolilor de sezon.

"Numărul asiguraților care au primit tratamente pentru bolile de sezon a fost cu 200.000 mai mare decât în celelalte trimestre", a explicat Vasile Ciurchea situația din ultimele trei luni ale anului 2014.

Despre solicitarea Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) privind verificarea datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în urma creșterii "nejustificate" a cuantumului taxei clawback în ultimul trimestru al anului 2014, Ciurchea a spus că este dreptul acestora să conteste.

"Este dreptul lor să conteste. Noi avem toate datele, nu avem nici cea mai mică problemă din acest punct de vedere. Este un calcul pe o formulă, nu ai cum scoți în plus sau în minus", a afirmat președintele CNAS.

sursă: Agerpres

 

Citește și:

Screeningul pentru Alzheimer nu este necesar in absenta simptomelor 

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP