+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 11 Iulie 2014 18:09

farmacieReprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România (CFR) s-au întâlnit cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu pentru a pune la punct o reformă în sănătate, ce pune accentul pe reglementarea serviciilor farmaceutice.

În cadrul întâlnirii, cei de la Colegiul Farmaciștilor din România au ridicat două probleme importante. Prima face referire la prevederile legate privind publicitatea medicamentelor. Reprezentanții CFR sunt îngrijorați de faptul că legea actuală a permis apariția unor reclame mascate și înșelătoare, încălcând astfel interesele pacienților și etica și deontologia farmaciștilor. Aceștia au adus la cunoștiință Ministerului Sănătății apariția unor farmacii în benzinării, iar MS a precizat că se va asigura ca acest lucru să nu se transforme într-un precedent.

“Colegiul recomandă modificarea legii farmaciei prin introducerea unui nou capitol care să creeze cadrul unei competiții corecte și loiale între farmacii, dar și completarea legislației în sensul stabilirii clare și precise a responsabilității fiecărei instituții de autoritate și supraveghere a publicității în domeniul farmaceutic, precum și stabilirea unei colaborări permanente între instituțiile de resort și asociațiile profesionale. Am informat conducerea Ministerului Sănătății despre știrea apărută în presă privind înființarea de farmacii într-o serie de benzinarii. Ministerul Sănătății nu are cunoștință despre această situație și am fost asigurați că în viitor nu se vor introduce niciun fel de excepții la înființarea farmaciilor în România", au declarat reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România, citați de Agerpres.

De asemenea, aceștia sunt de părere că trebuie luate niște măsuri clare pentru a menține un echilibru economic-financiar. În acest sens, Colegiul propune instituirea cu titlu permanent în legislație a criteriului demografic la înființarea farmaciilor.

"Acest lucru ar duce la crearea unui climat predictibil în domeniul farmaceutic, ar asigura accesul echitabil al pacienților la servicii farmaceutice și ar preveni distorsiuni masive pe piața muncii", susțin reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultima generatie

Ministerul Sanatatii finanteaza in premiera un program dedicat profilaxiei mortii subite cardiace de cauza aritmica

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP