+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 20 August 2013 08:02

cercetatoriAutismul afecteazǎ ȋn mod diferit creierul bǎrbaților și al femeilor, susțin cercetǎtorii de la Centrul de Cercetare a Autismului de la Universitatea Cambridge.


Pentru realizarea studiului, aceștia au studiat tomografiile a 120 de femei şi bărbaţi, dintre care jumătate dintre cei analizați sufereau de autism. Cercetarea s-a concentrat mai ales pe evidențierea diferenţelor dintre creierul bărbaţilor sănătoşi şi creierul bărbaţilor care suferă de autism, precum şi asupra creierului femeilor cu sau fără autism. Rezultatele au indicat cǎ, în cazul femeilor cu autism, creierul lor se asemǎna mai mult cu cel al bărbaţilor sănătoşi, fațǎ de creierul femeilor sănătoase. Cu toate acestea, nu s-a descoperit acelaşi tip de diferenţă și în cazul bărbaţilor cu autism, relateazǎ agerpres.ro
“De-a lungul timpului, cercetările despre autism au pornit de la studierea în principal a bărbaţilor şi băieţilor care suferă de această boală. Acest studiu important ne va ajuta să înţelegem felul în care boala diferă de la un sex la altul. Fetele se adaptează mai uşor decât băieţii şi pot dezvolta strategii care adesea maschează ceea ce noi considerăm a fi simptome tradiţionale ale autismului. Această disimulare poate provoca un stres enorm, iar multe fete pot dezvolta probleme secundare, precum anxietatea, probleme de nutriţie sau depresie.”, a declarat Carol Povey, director al Centrului pentru Autism din cadrul Societăţii Naţionale a Autismului, scrie aceeași sursǎ.
Cercetǎtorii au mai explicat faptul cǎ fetele care suferă de autism riscă să fie mai stigmatizate de societate decât băieţii, ceea ce poate duce la o ȋntȃrziere a diagnosticǎrii. Mai mult, autismul afectează preponderent indivizii de sex masculin motiv pentru care majoritatea cercetărilor se concentrează asupra acestora.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Terapie prin muzica si dans pentru tinerii cu dizabilitati din sectorul 2
Serviciile de specialitate acordate copiilor autisti de ONG-uri vor fi decontate de CAS

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
Sitemap