+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 02 Septembrie 2014 08:25

logo umfcdPentru că este luna septembrie,vor avea loc si inscrieri și examene la universitățile de Medicină din țară. Astfel, se numară bobocii mediciniști, se plătesc taxe și se discută despre variantele de cazare. Iată cum stă situația în cadrul celor mai importante universități de Medicină din țară:

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti

Facultatea de Farmacie precizează: candidaţii admişi pe locurile cu taxa trebuie să aducă chitanţa în original, de achitare a jumătate de taxa, la secretariatul instituţiei, între 1 şi 5.09.2014. O precizare similară vine din partea Facultăţii de Medicină Generală: 31 august a fost ultima zi de achitare a taxei (50%) la casieria rectoratului, candidaţii vor confirma, în perioada 1-5.09, locul cu taxa la secretariatul Facultăţii de Medicină, cu chitanţa de plată. Dacă nu se face dovada platii în termenul precizat se pierde locul la taxa. în vederea înmatriculării, candidaţii admişi pe locurile finanţate de la bugetul de stat au obligaţia de a depune, până la 30 septembrie 2014, diploma de bacalaureat (adeverinţă pentru cei care au promovat examenul în acest an), în original, la secretariatul facultăţii. Nerespectarea acestei cerinţe duce la pierderea locului finanţat.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara – date despre achitarea taxei de şcolarizare

Listele cu repartiţia pe cămine şi camere vor fi afişate la avizierul universităţii în data de 17.09.2014, urmând ca studenţii să se prezinte la administraţia căminului în care au fost repartizaţi. încheierea contractului de închiriere pentru anul I are loc în perioada 17 – 19.09.2014, iar pentru anii ÎI – VI, până în 23.09.2014. Copiii de cadre didactice, admişi pe locuri bugetate, se vor prezenta la încheierea contractului cu adeverinţa de la locul de muncă al părintelui – cadru didactic, vizată, datată cu luna septembrie 2014.

Începând cu anul universitar 2014-2015, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara organizează admitere, prin concurs de dosare, pe baza mediei de la bacalaureat, pentru programul de studii „Asistenţa medicală generală la Lugoj”. Taxa de şcolarizare este în cuatum de 500 euro/an de studiu. Pentru cele 75 de locuri disponibile, înscrierile au loc în perioada 01-18.09.2014, la sediul UMF „Victor Babeş” din Timişoara, secretariatul Facultăţii de Medicină – Asistenţa medicală generală, P-ţa Eftimie Murgu nr. 2, Timişoara, ţel. 0256 204250, int. 414.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş

Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş pune la dispoziţia candidaţilor posibilitatea de a se înscrie la programele de studii Medicina şi Medicină Dentară, în sesiunea de admitere septembrie 2014, în următoarele condiţii. Studenţii admişi la aceste programe vor studia la LR sau LM ca program de bază, pentru care vor prezenta competenta lingvistică dar vor avea posibilitatea de a opta pentru a studia unele discipline în limba engleză.Taxa de şcolarizare va fi de 5.000 Euro/an pe toată perioada şcolarizării. Numărul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program este următorul:

- Medicina – limba romana: 25 locuri

- Medicina – limba maghiară: 25 locuri

- Medicina dentară – limba romana: 5 locuri

- Medicina dentară – limba maghiară: 5 locuri

Examenul de admitere va consta dintr-un test grila alcătuit din 100 de întrebări . Nota finală va fi formată din nota obţinută la test (90% din media finală) + media de bacalaureat/echivalent (10% din media finală). Perioada de înscriere va fi 10-12 septembrie 2014, iar data examenului va fi 17 septembrie 2014. Înscrierea se va realiza la sediul Universităţii.

 Sursă: televiziunea-medicala.ro

Autor: Andra Silivestru

Citește și:

Interviu Prof.Univ.Dr. Doina Anca Plesca, decan Facultatea de Medicina Generala UMF "Carol Davila"

Concurenta mare la UMF Carol Davila din Bucuresti

 

 

 

 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP