+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 10 Ianuarie 2013 13:01

becuri-fluorescenteSunt becurile economice nocive pentru sǎnǎtate? Un nou studiu sugereazǎ faptul cǎ aceste becuri emit un nivel mare de radiaţii ultraviolete, ceea ce duce la creșterea riscului de a dezvolta cancer de piele.

 

Potrivit realitatea.net, cercetǎtorii de la Stony Brook University, din New York, au măsurat cantitatea de emisii UV emise de un astfel de bec, au analizat învelişul de substanţă luminiscentă al acestuia și au comparat efectele becurilor economice fluorescente asupra celulelor cu efectele becurilor incandescente. Rezultatele au arǎtat faptul cǎ celulele au fost afectate atunci cȃnd au fost expuse la lumina becului fluorescent, ȋnsǎ nu și atunci cȃnd au fost expuse la lumina becului incandescent.

Marcia Simon, unul dintre autorii studiului, a confirmat: "Rezultatele au arătat că ele pot iniţia distrugerea celulelor", scrie aceeași sursǎ. Mai mult, cercetǎtorii susțin cǎ un alt efect al becurilor economice fluorescente este ȋmbǎtrȃnirea prematurǎ a pielii.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

O tehnica revolutionara ar putea permite medicilor dermatologi sa vizualizeze sub stratul de piele al pacientilor pentru a detecta afectiunile grave

Cum ne protejam pielea pe timp de iarna?

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP