+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 10 Septembrie 2014 08:28

bebe sanatos 2014O nouă ediție a mult așteptatului eveniment „Bebe Sănătos” va avea loc în perioada 1-5 octombrie 2014, în Parcul Sebastian, sectorul 5. Tema de anul acesta, a celei de-a V-a ediție, va fi „Bebeluș sănătos, părinte fericit!”. Astfel, timp de 5 zile, Parcul Sebastian va fi locul de întâlnire al unora dintre cei mai reputaţi medici ginecologi, neonatologi, pediatri, nutriţionişti, psihologi, avocaţi etc. cu părinţi şi/sau viitori părinţi.

Plecând de la acest deziderat, Florentina Popescu, directorul D.G.A.S.P.C., sector 5, apreciază ca „fiind de un real interes pentru părinţi sau viitorii părinţi, orice demers inovativ care conduce la creşterea calităţii intervenţiei adultului în dezvoltarea armonioasă a stării psihofizice şi morale a copiilor încă din primele luni de viaţă.”

Preocuparea D.G.A.S.P.C., sector 5 pentru educaţia şi sănătatea copiilor, rezultă şi din activitatea permanentă a Direcţiei: „Actualmente în toate centrele de zi şi creşele din comunitatea locală sector 5, se acordă o atenţie deosebit de importantă activităţilor circumscrise  conceptului de educaţie timpurie, urmărindu-se prin aceasta o schimbare de viziune în abordarea problematicii creşterii şi dezvoltării nou-născutului şi copilului mic, prin mutarea accentului  de pe preponderenţa activităţilor clasice de hrănire, odihnă, îngrijire şi verificare  continuă a  stării de sănătate, pe cele ce vizează preponderent stimularea şi dezvoltarea timpurie a autonomiei individuale şi personalităţii copilului”, a conchis  Florentina Popescu, directorul  D.G.A.S.P.C., sector 5.

Pe lângă multe alte activități, în cadrul evenimentului se va desfășura un târg de produse pentru îngrijirea copilului, dar și a părinților, unde vor putea fi achiziționate alimente bio, îmbrăcăminte/încălţăminte copii, instrumente bucătărie pentru prepararea hranei copiilor etc.

 „Bebe Sănătos”, un concept inovator, reușește să înlesnească comunicarea directă şi interactivă între medici, psihologi, avocaţi renumiţi şi părinţi responsabili, într-un singur loc, fără programare, fără săli de aşteptare. Totodată, oferă părinţilor un suport real şi indispensabil pentru a se adapta cu uşurinţă la noutăţile din domeniul medical.

Acest tip de eveniment încurajează, printre altele, stabilirea unei relaţii de durată între mămici sau viitoarele mămici şi medici cu diferite specializări (obstetrică-ginecologie, pediatrie, nutriţie etc.), precum și specialişti din alte domenii de activitate (psihologie, legislaţie etc.).

În același timp, participanții se vor bucura de ateliere de creaţie pentru copii, o conferinţă interactivă: medici – părinţi, filmulețe educative pe teme de sănătate, consultaţii gratuite prin minicabinetele medicale, ateliere de creaţie şi expoziţie (pictură, desen, modelaj), spectacole cu statui vii, fântâna arteziană cu jocuri de lumini colorate, show de artificii, dar și de o mini grădină zoologică.

„Ne dorim ca prin intermediul acestor conferințe educative interactive, să informăm şi responsabilizăm părinţii şi bunicii, asupra impactului pe care îl are şi îl poate avea educaţia, asupra creşterii şi dezvoltării armonioase a copilului. Este important ca fiecare părinte care va participa la aceste conferinţe, să înţeleagă că este dator să acorde copilului său toată atenţia, încă  din prima zi de viaţă. Un parinte are, întâi de toate, obligaţii faţă de copilul său şi abia apoi, drepturi. În plus, un bebe sănătos este fericit şi plin de viaţă. Iar când ai parte de un asemenea copil, întreaga existenţă, ca părinte, este una cu totul deosebită”, precizează Simona Maria Vlădica, Director General Sănătatea Media Group

 

 „Bebe Sănătos” este un eveniment organizat de Sănătatea Media Group, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 5.

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Amorteala maini
SITEMAP