+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 22 August 2012 12:24

bauturi-energizanteBǎuturile energizante atacǎ ȋn mod sever smalțul dinților și cresc riscul de a dezvolta carii, afirmǎ cercetǎtorii americani.

 

Pentru a realiza studiul, oamenii de științǎ au introdus, timp de 15 minute, eşantioane de smalţ dentar uman în eprubete alǎturi de băuturi energizante din comerţ iar apoi, timp de două ore, în salivă artificială, scrie agerpres.ro

Cercetǎtorii au repetat experimentul de patru ori pe zi, timp de o sǎptămȃnǎ. Dupǎ ȋncheierea studiului, rezultatele au arǎtat faptul cǎ un consum regulat de bǎuturi energizante atacǎ ȋn mod agresiv smalțul dinților și favorizeazǎ apariția cariilor.

Specialiștii afirmǎ cǎ aceste efecte sunt produse de un nivel ridicat de aciditate și recomandǎ eliminarea acestui tip de bǎuturi din alimentație, informeazǎ aceeași sursǎ.

Ȋn cazul ȋn care nu se renunțǎ la bǎuturile energizante, medicii recomandǎ consumatorilor sǎ aștepte o orǎ ȋnainte de a se spǎla pe dinți pentru a nu accentua distrugerea smalțului, sau chiar clǎtirea gurii cu apǎ imediat dupǎ consum, pentru a scǎdea nivelul de aciditate din cavitatea bucalǎ.

Smalțul dentar este stratul dur de la suprafața dinților, iar deteriorarea acestuia nu are loc brusc ci ȋn timp, sub acțiunea alimentelor precum: bǎuturi carbogazoase, dulciuri, vin, dar și unele alimente care conțin acizi.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Radiografiile dentare pot duce la dezvoltarea meningiomului intracranian

Suplimentele de calciu cresc riscul de infarct

comments

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Pizza sector 3
SITEMAP