+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 27 Ianuarie 2012 11:15

batraniRiscul de a suferi pierderi de memorie la o vârstă înaintată este de două ori mai mare la bărbați decât la femei, arată un studiu realizat de cercetătorii Clinicii Mayo din SUA. Mai mult decât atât, bărbaților le sunt afectate și funcțiile cerebrale odată cu înaintarea în vârstă.

Studiul a fost realizat pe 1450 de persoane, cu vârste cuprinse între 70 și 89 de ani. Aceștia au fost rugați să efectueze o serie de teste de memorie la fiecare trei luni, pe o perioadă de aproximativ 3 ani. Rezultatele au arătat că 296 de persoane aveau pierderi de memorie, iar dintre acestea, cele mai multe erau de sex masculin. Potrivit statisticilor, în jur de jumătate din aceste persoane vor dezvolta maladia Alzheimer, caracterizată de pierderi severe de memorie. Specialiștii au mai observat că sunt predispuși riscului de a se confrunta cu astfel de probleme și alte două categorii de persoane: cele cu un nivel de educație mai redus și cele necăsătorite.

Pierderile de memorie sunt consecințe ale înaintării în vârstă, ale stresului și oboselii, dar sunt totodată semnele unor boli mult mai grave precum amnezia sau maladia Alzheimer.

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP