+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 15 Februarie 2012 16:27

musca teteExperţii belgieni au găsit o metodă de a învinge boala somnului, utilizând o bacterie împotriva gazdei (musca ţeţe) care răspândeşte boala la om.

Specialiştii au modificat generic bacteria, astfel încât să atace parazitul pe care musca ţeţe îl adăposteşte, informază BBC. Procesul nu este perfecţionat, fiind necesare studii care să confirme faptul că bacteria creată de specialişti acţionează cu succes împotriva parazitului Trypanosoma Brucei, care cauzează afecţiunea.

Tripanosomiaza africană (boala somnului) este o boală care afectează oamenii din aproximativ 60 de ţări. Factorul care transmite boala la om este musca ţeţe infectată, acesta fiind prezentă exclusiv în Africa. Deşi numărul de persoane infectate este în scădere datorită tratamentului mai bun, există încă mai mult de 7.000 de cazuri înregistrate numai în anul 2010. Fără tratament, boala somnului poate provoca decesul persoanei infectate.

comments

explore medicine tvpublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romanieiexplore medicine tv

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP