+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 11 Iunie 2014 07:34

East European Course EpilepsyAproximativ 200.000 de români (1%) au epilepsie, dintre aceștia 70.000 sunt copii, a declarat șeful clinicii de neurologie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia", Dana Craiu.

Specialistul a mai atenționat şi că epilepsia ar trebui tratată numai de epileptologi, iar această ocupație ar trebui înregistrată: „În România există un registru național pentru epilepsie de scurt timp. Aproximativ 1% din populația România prezintă diferite forme de epilepsie, ceea ce ar însemna 180.000 — 200.000 de persoane, dintre acestea 70.000 fiind copii".

La rândul său, medicul neurolog Ioana Mândruță de la Spitalul Universitar de Urgență București a afirmat că în prezent există trei molecule care tratează această afecțiune, doar una singură fiind compensată: "O serie de pacienți au urmat tratamente cu o gamă largă de medicamente și au nevoie de tratamente noi cu aceste molecule sau de terapie chirurgicală și neurostimulare. Există un program național în acest sens, dar sunt liste de așteptare. Acest program este în unele momente nefinanțat sau finanțat cu sume mici. Există metode noi de diagnosticare, cum ar fi video-electroencefalograma, dar și o serie de teste genetice", a susținut medicul neurolog.

Noutăţile referitoare a tratamentul epilepsiei vor fi discutate de specialiştii români şi stăini în cadrul primului Curs Est-European de Epileptologie, finanțat de Liga Internațională Împotriva Epilepsiei. Deschiderea cursului va avea loc astăzi la Cheile Grădiștei.

Cursul este organizat local de Societatea Română de Neurologie Pediatrică, Societatea de Neurologie din România, Fundația Româna de Neurologie Pediatrică, cu implicarea Rotary și Rotaract OCTO București.

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citeşte şi:

In luna iunie va avea loc primul „Curs Est-European de Epileptologie”

EAST-EUROPEAN COURSE ON EPILEPSY (11-13 June 2014) - Cheile Gradistei, Romania

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP