+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Luni, 29 August 2016 12:25

boli infectioaseSpecialistii Institutului de Boli Infectioase Matei Bals spun ca riscul de imbolnavire in cazul lor este mult mai mare pentru ca nu au fost niciodata vaccinati.

 

60% dintre romani sunt in aceasta situatie periculoasa. Iar cand vine vorba de HIV, cifrele sunt si mai sumbre - mai putin de 18% din populatie a facut un asemenea test si in fiecare an apar o mie de noi cazuri.

Medicii atrag atentia ca riscul de imbolnavire este mult mai mare la cei care nu se vaccineaza impotriva acestor boli.

Adrian Steinu Cercel, manager Institutul Matei Bals:”Mamele sa se testeze pot ca avem mijloace prin care putem sa facem prevenirea transmiterii de la mama la fat''

In Romania doar 10% dintre cei care sufera de Hepatita C sunt diagnosticati si tratati. Iar in ultimii ani au fost identificate 21 de mii de persoane care au virusul HIV, cele mai multe cu varste cuprinse intre 25-29 de ani.

Consumul de droguri injectabile este printre cauzele principalele ale raspandirii hepatitelor sau virusului HIV. Si asta pentru ca de multe ori seringa folosita de o persoana infectata ajunge la un alt consumator.

Ionut sufera de hepatita C. Ani de zile s-a drogat cu heroina, iar virusul i-a fost depistat in urma analizelor pe care le-a facut in timp ce ispasea in inchisoare, pedeapsa pentru trafic de droguri. S-a imbolnavit dupa ce a folosit o seringa de la un alt consumator.

''Am facut analize si apoi interferon 6 luni si mi-a fost oprit ca nu mi raspunde organismul.”, a marturisit el

La un centru de recuperare l-am gasit si pe Gheorghe. El se lupta de ani de zile cu virusul HIV si consumul de heroina. "Sex neprotejat cu diferite fete.N-am stiut niciodata cine a avut cine mi-a dat”, a povestit el.

Cei care vor sa se vaccineze impotriva hepatitei B pot merge la orice spital de boli infectioase. Inainte trebuie sa faca un set complet de analize de sange.

Sursa: Stirile Pro TV
 

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP