+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 23 Mai 2014 13:21

Doctor Honoris 23maiÎn Sala de Consiliu a Rectoratului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, academicianul Ioanel Sinescu i-a înmânat titlul de Doctor Honoris Causa al UMF „Carol Davila” profesorului Raymund E. Horch din Germania.

 

Academicianul Ionel Sinescu a ţinut să precizeze faptul că medicul este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi plasticieni din lume: „O mare parte din munca de cercetare este făcută din pasiune iar prof. dr. Raymund E. Horch este un mare cercetător. Profesorul este directorul Clinicii de chirurgie plastică şi chirurgia mâinii, Universitätsklinikum Erlangen, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg din Germania. Întreaga carieră a profesorului îmi aduce aminte de o fraza spusă,  spre sfârşitul vieţii de prof. dr. Emil Palade care justifica de ce a ales să facă cercetare fundamentală şi nu carieră medicală. Profesorul Palade spunea: Îmi place aventura ştiintifică, vreau să fiu mereu acolo unde bântuie îndoiala şi unde se naşte ştiinţa.” a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

La rândul său, prof. dr. Raymund E. Horch a mulţumit pentru distincţia primită: „Vă mulţumesc pentru că mi s-a acordat această onoare. Îi mulţumesc mult domnului rector Ioanel Sinescu. Vreau să multumesc şi profesorului L.M. Popescu pentru cooperarea pe care am avut-o pe durata a multor ani. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti este recunoscută în întreaga lume pentru cercetarea ştiinţifică şi pentru rezultatele deosebite.”, a conchis acesta.

Aflaţi într-o încăpere plină de istorie, academician Ioanel Sinescu a povestit despre începuturile universităţii: „Medicul Carol Davila a venit în România la invitaţia prinţului Barbu Ştirbei pentru a reforma sistemul medical. Nu a fost uşor, dar Carol Davila a reuşit să se documenteze despre starea medicală din Romania şi să îi prezinte un raport, propunându-i şi căile de urmat pentru a veni mai aproape de ceea ce însemnă medicină la acel timp (…) A înfiinţat Şcoala Naţională de Medicină şi Farmacie, iar acesta a fost începutul real pentru universitatea noastră. Visul lui Carol Davila în privinţa reformei în sistemul sanitar se împlinise. În anul 1873 s-a ţinut pentru prima dată în Bucureşti prezentarea unei teze de doctorat al unui doctorand absolvent al Facultatii de Farmacie. Transfuzie de sânge  a fost făcută pentru prima dată  de către Carol Davila la Spitalul Militar. Carol Davila a făcut ca România să aibă un sistem medical bine pus la punct şi să fie un sistem medical asemănător ţărilor occidentale. Când Carol Davila s-a stins din viaţă ultimele sale cuvinte au fost : Totul s-a sfârşit. Plec spre marea călătorie”, a explicat academician Ioanel Sinescu.

Evenimentul de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UMF „Carol Davila” a avut loc astăzi la ora 12.30, în Sala de Consiliu a Rectoratului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. 

 

Autor: Lavinia Radu

 

Citeşte şi:

Cele mai importante noutati medicale vor fi dezbatute la Congresul UMF „Carol Davila”

Prof. dr. Raymund E. Horch, Doctor Honoris Causa al UMF „Carol Davila” Bucuresti

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

abraconstruct.ro
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap - Politica de confidențialitate - Politica de retur - Regulile magazinului