+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 04 Aprilie 2013 09:49

lm popescuCercetǎtorii romȃni de la Institutul Național de Patologie “Victor Babeș”, sub coordonarea academicianului Laurențiu M. Popescu și a doctorilor Catǎlin Manole și Valeriu Cișmașiu au realizat, ȋn premierǎ ȋn Romȃnia, primul transplant cu telocite și celule stem ȋn inimǎ, dupǎ un infarct miocardic experimental.

 


Mai mult, importanța acestei reușite a medicilor romȃni va fi dezbǎtutǎ pe larg de cǎtre “pǎrintele telocitelor”, acad. Laurențiu M. Popescu ȋn prima zi a Congresului Internațional ce are ca temǎ “Regenerarea Organelor” și care reunește cea de-a şasea conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Neurorestauratologie (IANR) şi cea de-a zecea conferinţă a Colegiului Global de Neuroprotecţie şi Neuroregenerare (GCNN).
Prezentarea academicianului Laurențiu M.Popescu referitoare la primul transplant cu telocite și celule stem realizat ȋn Romania va avea loc astǎzi la orele 13:30, ȋn sala Rapsodia a Hotelului Intercontinental București. Ȋn cea de-a doua zi a Congresului, va fi prezent la București și medicul chinez care a realizat, ȋn urmǎ cu un an, primul transplant experimental cu telocite. Alǎturi de specialiștii chinezi se va afla și profesorul DQ Cai, director al Key Laboratory for Regeneration Medicine și Ji Nan University din Canton (Guangzhou), China.
Congresul Internațional se desfǎșoarǎ ȋntre 4 și 7 aprilie și este organizat de cǎtre Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN). La manifestarea științificǎ vor participa cercetǎtori din SUA, China, India, Europa, dar şi din America de Sud (Argentina) și Orientul Mijlociu.

 


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
L.M. Popescu, premiat pentru descoperirea si cercetarea telocitelor
Primul transplant de telocite a fost efectuat in China

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP