+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 16 Decembrie 2016 10:33

994 de elevi din oraşul Videle, Teleorman au fost pregătiţi pentru a salva vieţi în cadrul cursurilor organizate de Asociaţia React

 

·         Săptămâna viitoare elevii, organizaţi în Patrule Şcolare, concurează pentru titlul de „Salvatorii comunităţii”

·         Activităţile fac parte din proiectul Smart & Safer, susţinut de OMV Petrom

Bucureşti, 15 decembrie 2016 – 557 de elevi din clasele 0 – IV şi 437 de elevi din clasele V – VIII de la Şcolile Gimnaziale Nr. 1 şi Nr. 2 din oraşul Videle, judeţul Teleorman, au finalizat cursurile de prim ajutor, de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă şi de educaţie rutieră organizate prin proiectul Smart & Safer. Cursurile, derulate pe parcursul a trei săptămâni, au avut o componentă practică semnificativă, fiecare elev având posibilitatea de a exersa manevrele specifice fiecărei situaţii de urgenţă.  Sesiuni de instruire privind acordarea primului ajutor şi intevenţiile în caz de urgenţă  au fost organizate, de asemenea, şi pentru părinţii copiilor şi profesorii celor două şcoli gimnaziale. Aceştia au învăţat şi au exersat manevre de prim ajutor, au pus întrebări şi au povestit situaţii limită pe care le-au trăit şi în care ar fi avut nevoie de cunoştinţele învăţate.

„Toţi copiii de vârstă şcolară (clasele 0 – VIII) din oraşul Videle au învăţat noţiuni de prim ajutor şi cum să acţioneze în caz de calamitate prin proiectul Smart & Safer. În predarea acestor noţiuni am mizat foarte mult pe latura practică, pe implicarea efectivă în activităţi şi pe simularea unor situaţii de urgenţă, pentru a testa capacitatea elevilor de a reacţiona, de a lucra în echipă şi de a pune în aplicare noţiunile învăţate” a declarat Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React. 

Proiectul continuă cu cea de-a doua etapă, în care elevii vor demonstra înţelegerea noţiunilor predate la cursuri printr-o serie de activităţi practice. Astfel, timp de două săptămâni, elevii din clasele V–VIII lucrează în echipe, organizate sub forma unor Patrule Şcolare, pentru a-şi demonstra aptitudinile de salvatori. Fiecare echipă, formată din câte un medic, un poliţist şi un pompier – determinaţi anterior printr-un test de aptitudini, exersează noţiunile învăţate la cursuri, urmând ca, în perioada 17-22 decembrie, să participe la concursul „Salvatorii comunităţii”. Concursul, constând într-o practică de simulare a unei situaţii de urgenţă, va desemna echipele de salvatori care stăpânesc cel mai bine manevrele de intervenţie.  De asemenea, elevii din clasele 0 – IV vor fi premiaţi în cadrul unui concurs de desene, pe aceeaşi temă a implicării cetăţenilor în salvarea de vieţi omeneşti în situaţii de urgenţă.

Pe lângă premiile acordate tuturor elevilor care au participat la cursuri şi echipelor câştigătoare, organizatorii vor acorda premii şi şcolilor implicate în proiect: un defibrilator automat şi cinci truse de prim ajutor pentru fiecare dintre cele două şcoli.

Smart&Safer este un proiect de dezvoltare comunitară care urmăreşte încurajarea comportamentelor responsabile, stimularea implicării cetăţenilor mici şi mari în salvarea vieţilor aflate în pericol şi, implicit, stimularea solidarităţii civice în rândul elevilor şi dobândirea de abilităţi în meseriile de pompier, poliţist şi de medic. Proiectul, susţinut de OMV Petrom, este implementat în comunitate de către Asociaţia React, cu participarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman, al Poliţiei Rutiere Videle şi al Primăriei oraşului Videle.

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. Suntem printre cele mai premiate organizaţii neguvernamentale din România, cu 18 premii de excelenţă naţionale şi internaţionale. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore prin sprijin competent şi implicare activă. În cei zece ani de activitate, am contribuit direct la schimbarea vieţii a peste 500.000 de români. www.asociatiareact.ro   www.facebook.com/asociatiareact    

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Pizza Sector 3
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP