+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 27 Noiembrie 2017 08:03

Balul Bucuriei final RGBAvând alături campioni mondiali precum Ana Maria Brânză, actori de seamă precum Lamia Beligan, Silviu Biriș sau Simona Popescu și criticul de film Irina Margareta Nistor, ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată) - organizație non-profit dedicată recuperării copiilor cu tulburări din spectrul autist - a strâns 60.000 lei în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului caritabil Balului Bucuriei.

 

Acesta a avut loc pe 17 noiembrie 2017 în parteneriat cu Palatul Ghica Tei și Eldema Events. Atmosfera  evenimentului este surprinsă aici.

Balul Bucuriei a avut scopul de a strânge fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihică a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din București, pentru anul 2018. 5 dintre aceștia au susținut momente artistice emoționante, împărtășind astfel, prin intermediul poeziilor recitate, o parte din trăirile lor, cu bucurii și reușite importante pentru ei.

În cadrul evenimentului renumita actriță Lamia Beligan a devenit ambasador oficial al asociației pentru cauza copiilor cu autism.

Prin prezența lor, peste 250 de persoane, printre care personalități din cultură, artă, sport și divertisment, alături de oficiali ai unor companii multinaționale și ambasade, vor asigura bucuria de a trăi cât mai aproape de normalitate a copiilor aflați în terapie în centrele ATCA. Campioana mondială Ana Maria Brânză, care a donat echipamentul pe care l-a purtat când a urcat pentru prima dată pe podiumul unei competiții mondiale, somelierul de talie internațională Florin Voica, dar și Veronica Soare, ferventă susținătoare a faptelor bune, au împărtășit cu publicul povești emoționante. 

Fondurile de 60.000 lei reprezintă echivalentul a 1.200 ore de terapie pentru copiii cu autism înregistrați la cele două centre ATCA din București. Suma a fost colectată din biletele vândute pentru eveniment, sponsorizări, donații și în urma Licitației Bucuriei.

Invitații au putut achiziționa prin licitație obiecte donate cu generozitate de pictorii Nicolae Blei, Ana Nicolau, Daniela Bălăneanu, galeria de artă Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actrița Dorina Lazăr, istoricul Georgeta Filitti, dirijorul Tiberiu Soare, jucătorul de fotbal Ciprian Marica prin fundația sa, echipa Steaua, dar și de alți reprezentanți emblematici ai sportului românesc precum Ana Maria Brânză, Ivan Patzaichin și Gabi Szabo.

Programul evenimentului a cuprins un concert solo al Teodorei Buciu, câștigătoarea concursului "Vocea României" 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioară electrică susținut de Grazziela, un număr fantastic al magicianului Verdini, melodii interpretate de Mudy Marei, câștigătorul trofeului Europop Stars 2017, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA. Amfitrionii evenimentului au fost Veronica Soare, o remarcabilă susținătoare a cauzelor sociale, și actorul Silviu Biriș, îndrăgitul actor al Teatrului Național București.   

Balul Bucuriei s-a bucurat de susținerea unui număr semnificativ de sponsori și parteneri precum Palatul Ghica Tei, Renaissance Public Service, NEI, Electric Design& Consulting Group, Premier Catering and Events, Asociația "Viitor pentru Tine",  Fundația Vodafone Romania, Roedl&Partners Romania, Telekom Romania, Gleeds Romania, FIVE’s International, Asociația Somelierilor din România, Arthur Murray Dance Centers, Bistro Raw Vegan, Dulce Boutique, Estetique Solutions Romania, Chocolissimo Romania, Adesgo Romania, Solaris - Belșug din Natură, SLOOP Romania, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, DAVINO, S.E.R.V.E., Vinarte, Zarea, Crama Negrini, Crama Girboiu, Crama Liliac Domeniile Blaga, Domeniile Ostrov, Domeniile Urlați, VinExpert, Via Viticola Sarica Niculitel, Bookletta, SelfieFun.ro, Wagner Arte, Galeriile Artmark, Fundația Ciprian Marica, Fundația Calea Victoriei, Paradise Travel Agency, Atelier Monarh, Savi Flowers, HotNews, AgerPress și fotografii Valentina Marcovici și Ovidiu Udrescu.

În urma primei ediții a Balului Bucuriei, care a avut loc în 2016, au fost strânse fonduri în valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosită în cursul acestui an pentru a susține recuperarea copiilor cu autism din centrele ATCA care provin din familii vulnerabile și pentru achiziționarea de licențe pentru testele clinice ADOS (instrument esențial de diagnostic pentru autism).

 

Sursa: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP