Deși beneficiile medierii variază într-o oarecare măsură în funcție de natura disputei și de modelul de mediere aplicat, iata sunt câteva dintre beneficiile asociate în mod obișnuit cu medierea:
RECUNOAȘTERE: În cadrul audierii partile câștigă înțelegerea punctului de vedere al celorlalte părți și o oportunitate sporită de a fi auzite și înțelese.
IMPUTERNICIRE: Părțile sunt împuternicite să decidă ele însele dacă vor și cum doresc să rezolve o situație. Acest aspect de auto-determinare al medierii corespunde adesea aspirațiilor mai mari ale modului în care indivizii și întreprinderile doresc să-și desfășoare viața și să facă afaceri în general.
VITEZA: În soluționarea sau restrângerea litigiilor prin intermediul medierii, părțile evită întârzierea unei terțe părți sau rezultatul hotărârii judecătorești.
ECONOMIC: În soluționarea sau restrângerea domeniilor de litigii prin intermediul părților, medierea salvează o cantitate enormă de timp, energie și cheltuieli asociate cu conflictele și litigiile prelungite.
CONFIDENȚIALITATE: În timp ce procesele sunt chestiuni publice, ceea ce se întâmplă la o mediere poate fi păstrat confidențial prin acord.
În California, comunicările generate în cadrul unei medieri sunt inadmisibile și trebuie păstrate confidențiale în secțiunea Codul de evidență 1119.
CALITATEA SISTEMELOR: Studiile arată că părțile care încheie acorduri voluntare prin mediere sunt mult mai susceptibile de a-și îndeplini angajamentele asumate în astfel de acorduri decât în cazul rezoluțiilor impuse prin lege.
Cititi intreg articolul aici:
http://www.casademedierevladica.ro/index.php/articole-utlie/568-de-ce-sa-alegeti-medierea