+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Medicina veterinara

Explore Medicine TV pune la dispoziția utililizatorilor săi materiale video menite să facă o incursiune în lumea medicală veterinară. Deoarece intervențiile chirurgicale pe animale sunt mai puțin mediatizate, platforma de educație medicală își propune să acopere și acest segment și să ofere informații de specialiate în acest domeniu.

boli-pisiciDeși ne dorim ca mica noastrǎ felinǎ sǎ fie sǎnǎtoasǎ existǎ și situații ȋn care pisica poate dezvolta anumite probleme de sǎnǎtate, motiv pentru care este important sǎ fiți atenți la simtomele pe care acestea le pot experimenta. Iatǎ care sunt cele mai comune boli cu care se pot confrunta animalele noastre de companie:
Citeşte mai mult...
 

boli-cainiCȃinii sunt niște companioni mai credincioși omului decȃt oricare animal, iar ȋngrijirea lor depinde de noi. Pentru a ne ajuta prietenul  canin sǎ trăiascǎ o viață sănătoasă, este de ajutor să cunoaștem unele dintre cele mai frecvente probleme de sǎnǎtate cu care câinii se confruntă:
Citeşte mai mult...
 

cleo2Simptomele urolitizei

Simptomele urolitiazei apar abia când calculii capătă dimensiuni mari și cauzează compresiuni asupra țesuturilor unde se fixează. De regulă, în aceste cazuri apar hemoragii, tulburări degenerative sau inflamația epiteliului renal, a bazinetului, vezicii urinare sau a uretrei. De asemenea, instalarea urolitiazei este echivalentă cu degradarea stării de sănătate a animalului, acesta devenind apatic, refuzând mâncarea și ascunzându-se în locuri puțin accesibile omului.

Citeşte mai mult...
 

Generalități

cleoUrolitiaza este o afecțiune produsă în urma formării la nivelul aparatului urinar a unor formațiuni numite uroliti (lythos= piatră). Urolitiaza poate apărea atât la masculi, cât și la femele, însă cele mai dese cazuri se înregistrează la masculi și asta din cauza particularităților apartului uro-genital. Uretra masculilor este mai îngustă în porțiunea peniană și trece printr-o formațiune osteo-cartilaginoasă (osul penian) la nivelul căreia nu se poate dilata. În aceste condiții, riscul de blocaj renal este crescut. Nisipul sau calculii formați în vezica urinară vor bloca uretra, ducând la imposibilitatea de a elimina urina. Urina se va acumula în vezica urinară și va cauza o autointoxicație cu substanțele rezultate în urma proceselor metabolice.

Citeşte mai mult...
 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP