+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

Tumora cerebralaTumorile cerebrale sunt mase expansive intracraniene, care pot provoca diverse deficite neurologice. Aceste pot fi de două feluri: tumori primare ale creierului, care se dezvoltă chiar din celulele creierului și metastaze cerebrale, apărute ca urmare a extinderii cancerului de la alte organe.

 

În filmul care urmează, veți urmări cazul unei paciente de 13 ani care a dezvoltat o tumoră cerebrală a glandei pineale. Tumora cerebrală a glandei pineale reprezintă un grup heterogen de formațiuni tumorale localizate atât în masa glandei pineale, cât şi în ţesuturile adiacente. Există 17 tipuri histologice ale tumorilor de glandă pineală, dintre care, cele mai frecvente sunt: glioamele, tumorile ce derivă din celulele germinale şi tumorile cu origine în celulele pineale.

Simptomatologia acestor cazuri este influențată de dimensiunile tumorii şi localizarea acesteia. În cazul în care tumora capătă dimensiuni mari și comprimă apeductul Sylvius, apar cefaleea, greţurile, vărsăturile, iritabilitatea, depresia, simptome specifice hipertensiunii intracraniene.

Una dintre posibilitățile terapeutice ale tumorei cerebrale a glandei pineale este chiar intervenția chirurgicală pe care urmează să o vizionați: ablația subtotală a unei tumori cerebrale. Intervenția a fost realizată la Spitalul de Urgență "Bagdasar Arseni" București de către o echipă condusă de Prof. Univ. Dr. Alexandru Vald Ciurea, materialul didactic video fiind dublat cu explicații pentru fiecare timp operator.

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat operației de ablație subtotală a unei tumori cerebrale este de 15 credite.

Video operatie Tumora cerebrala

 tumora-cerebrala

 

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
Sitemap