+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

tiroidectomie totalaTiroidectomia este o procedură chirurgicală delicată de extirpare a unei părți sau a întregii glande tiroide. În timpul intervenției, o atenție deosebită este acordată nervilor recurenți, care au contact cu glanda tiroidă și care sunt responsabili de procesul de vorbire, precum și glandelor paratiroide, care au un rol important în metabolismul fosforului și al calciului.

 

Procedura este indicată în cazul pacienților care suferă de hipertiroidie, deci care manifestă o creștere patologică a producției de hormoni tiroidieni, dar și celor cu nodul izolat sau cancer tiroidian. Gușa nodulară este o altă afecțiune care necesită tiroidectomie. În cazul acestei boli, există o hipertrofie a glandei asociată cu mai mulți noduli.

Tiroidectomia se realizează sub anestezie generală. Medicul chirurg face o incizie orizontală la baza gâtului și, în funcție de afecțiune și gravitatea sa, va îndepărta fie o mică tumoră izolată (enucleere), fie jumătate dintr-un lob sau jumătate din ambii lobi (lobectomie parțială), fie un lob întreg (lobectomie). În unele cazuri este nevoie chiar de îndepărtarea întregii glande tiroide (tiroidectomie totală).

Explore Medicine TV vă prezintă în continuare o intervenție de tiroidectomie totală. Pacienta este o femeie în vârstă de 56 de ani cu gușă polinodulară cu eutiroidie. Intervenția a fost realizată la Spitalul Universitar de Urgență ELIAS de către Dr. Valentin Calu, materialul didactic video fiind dublat cu explicații pentru fiecare timp operator.

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat operației de tiroidectomie este de 10 credite.

Video Tiroidectomie totala

explore medicine tvpagina-medicalapublicitate-medicalasnrirlogo sanatatelogo raspunsurisigla-Almanah-2011-cruceNova umfb carol davilaguvernul romaniei

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii
SITEMAP